VIDEO/ „Consilierul” lui Moloșag, Dumitru Godorog, iese în public cu propriul adevăr: „Nu cred că prezența mea a afectat imaginea Oficiului Avocatului Poporului și nu cred că merită demisia”

2 decembrie 2021, 14:12 Societate 565
Dumitru Godorog.  Sursa: Dumitru Godorog/Facebook

Dumitru Godorog - fostul client al avocatei Nataliei Moloșag, condamnat anterior pentru proxenetism și despre care recent s-a aflat că după ce și-a ispășit pedeapsa a fost numit drept „consilier” în cabinetul Avocatului Natalia Moloșag, iar ulterior cei doi au „continuat colaborarea”, Moloșag fiind deja în funcția de Avocat al Poporului, declanșând un imens scandal în jurul Oficiului Avocatului Poporului, a avut prima sa ieșire în spațiul public. În cadrul unui live pe Facebook, Godorog declară că demisia Nataliei Moloșag este o decizie incorectă și în urma acestui caz imaginea OAP nu a fost șifonată.

Dumitru Godorog s-a arătat nemulțumit că sursele mass-media îl etichetează ca proxenent în articole, declarând că pentru greșelile sale din trecut și-a ispășit pedeapsa. Totodată, acesta spune că, contractul de prestare servicii cu titlu gratuit semnat dintre el și Oficiul Avocatului Poporului este unul legal.

„Da, am fost condamnat. Mi-am ispășit pedeapsa timp de trei ani condiționat, timp în care nu am încălcat legea în niciun fel. Cu aceasta punct despre mine. Presa scrie „proxenent”, „fost proxenent” - cândva am greșit cu ceva, dar niciodată nu am fost proxenent și nu am practicat această meserie.

(...) Legea 164 din 31.07.2015 care scrie că „în activitatea sa, Avocatul Poporului poate fi asistat de persoane încadrate propriul cabinet conform prevederilor legii numărul 80 din 7 mai 2010”. Dacă am afectat imaginea Oficiului Avocatului Poporului, din punctul meu de vedere eu cred că nu”, a spus Dumitru Godorog în intervenția sa live.

Tot el spune că demisia Nataliei Moloșag din funcția de Avocată a Poporului este una nedreaptă.

„Doamna Natalia mereu a fost o persoană pentru dreptate, luptătoare pentru adevăr. (...) Nu cred că ea a încălcat vreo lege, nu cred că prezența mea a afectat imaginea Oficiului Avocatului Poporului și nu cred că ea merită demisia”, a mai adăugat acesta.

Amintim că, la două luni de la numire în funcția de Avocat al Poporului, Natalia Moloșag a demisionat. Plecarea acesteia din funcție rezultă în urma scandalului iscat zilele trecute, după ce aceasta a fost surprinsă de mai multe ori în spațiul public, inclusiv la evenimente organizate de către Oficiul Avocatului Poporului, alături de un bărbat pe care anterior l-a apărat în instanța de judecată și care a fost condamnat pentru proxenetism.

A doua zi de la declanșarea scandalului, miercuri, 1 decembrie, Natalia Moloșag a ieșit în fața presei cu mai multe explicații la acest subiect, însă declarase că este gata să-și dea demisia în urma prezentării rezultatelor controlului inițiat în cadrul Oficiului de organele competente ale statului. Moloșag a calificat informația ajunsă în spațiul public drept o răzbunare din partea colegilor din cadrul Oficiul Avocatului Poporului, care i-ar dori plecarea din funcție în urma controlului inițiat în cadrul instituției.

Ulterior, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, și un grup de foști și actuali angajați ai Oficiului Avocatului Poporului au venit cu o declarație comună în care resping toate învinuirile aduse de Moloșag.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media