Campionii sportivi Irina Rîngaci, Iulia Leorda și Victor Ciobanu, premiați de Primăria Chișinău: „Sunt numele celor care au intrat în istoria țării”

13 octombrie 2021, 17:48 Sport 4298
Campionii la lupte libere și lupte greco-romane, Irina Rîngaci, Iulia Leorda și Victor Ciobanu, .  Sursa: Chișinău.md

Primăria Chișinău a premiat sportivii moldoveni, Irina Rîngaci și Iulia Leorda, campioană și vicecampioană mondială la lupte libere, precum și pe Victor Ciobanu, campion mondial la lupte greco-romane. Astfel, au fost oferite câte 100 de mii de lei pentru primul loc și câte 50 de mii de lei pentru locul doi. La fel, antrenorilor Victor Cucu și Andrei Chiperi le-au fost oferit câte 10 mii de lei.

Într-o postare pe Facebook, Ceban a menționat că anul viitor va propune Consiliului Municipal Chișinău ca sportivii care au performanțe mari și au rezultate bune peste hotarele țării, să fie susținuți de autorități. Totodată, Primăria și-a propus să majoreze de trei ori bugetul pentru domeniul cultural, la fel să investim mai mult în proiectele sportive.

Sunt numele celor care au intrat în istoria țării. Tinerii campioni sunt exemple fenomenale pentru tânăra generaţie. Am felicitat sportivii campioni şi le-am mulţumit pentru performanţele obţinute şi pentru că au dus faima Moldovei la nivel mondial, ei sunt mândria ţării. Astăzi municipalitatea investește la capitolul promovarea sportului în instituțiile educaționale, susținerea mai multor campionate sportive și crearea infrastructurii sportive în oraș pentru amatori”, a scris Ceban pe Facebook.


Victor Ciobanu s-a clasat pe primul loc la categoria de greutate de 60 de kilograme la Campionatul mondial pentru seniori de la Oslo. În ultimul act, Ciobanu l-a învins pe Zholaman Sharshenbekov din Kîrghiztan, pe care l-a câștigat și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Totodată, luptătoarea din Republica Moldova, Irina Rîngaci, în vârstă de 20 ani, a devenit campioană mondială după ce a învins-o pe sportiva din Japonia, Miwa Morikawa, la Campionatul mondial de lupte feminine de la Oslo, Norvegia, iar luptătoarea Iulia Leorda a luat mealia de argint.
Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media