Jurnal.md, interviu cu un moldovean care a luptat în Ucraina și a revenit acasă, rănit în Severodonețk: „Nu vreau să se repete în Moldova ceea ce s-a întâmplat în Ucraina: omoruri, violuri de copii, fete și băieți”

30 iunie 2022, 11:19 Societate 6969
colaj cu Arslan Sarmatov acasă și pe câmpul de lupte.  Sursa: Nadejda Roșcovanu / Jurnal.md

Jurnal.md publică un interviu cu moldoveanul Arslan Safarmatov, veteran al războiului de pe Nistru și care a revenit recent în Moldova după ce a luptat în Legiunea Internațională a Armatei Ucrainei și a fost rănit la Severodonețk. Safarmatov spune că s-a înrolat încă de la începutul agresiunii militare ruse în Ucraina și a participat inclusiv la eliberarea orașului Irpin și Bucea, suburbiile Kievului cel mai tare afectate de atacurile trupelor ruse.

Militarul a fost rănit la început de iunie în luptele de la Severodonețk, un oraș industrial important din regiunea Luhansk și de unde trupele ucrainene s-au retras recent. După ce a fost tratat de medicii ucraineni, Arslan a revenit în Moldova și spune că abia așteaptă să se facă bine și să revină pe câmpul de lupte.

„Nu vreau să se repete în Moldova ceea ce s-a întâmplat în Ucraina: omoruri, violuri de copii, fete și băieți. Rușii sunt mai ceva decât tătaro-mongolii... Ei nu-s oameni, lor le e totuna câți vor muri, principalul este să-și atingă scopul”, spune Sarmatov care s-a declarat revoltat de atitudinea polițiștilor de frontieră moldoveni care l-au ținut circa o oră la intrarea în Republica Moldova. Asta pentru că, spune militarul ar face parte dintr-o bază de date cu cei care luptă în Ucraina și sunt verificați suplimentar.

Arslan Sarmatov povestește despre eliberarea orașelor Bucea și Irpin, dezastrul lăsat de trupele ruse în urmă, cadavre și violuri în masă. Întregul interviu îl puteți citi pe site-ul Jurnal.md.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media