Procuratura Generală a Ucrainei a identificat alți doi soldați ruși care au încălcat legile războiului

3 iunie 2022, 21:31 Ucraina 122
Oficiul Procurorului General al Ucrainei.  Sursa: pravda.com.ua

Procuratura Generală a Ucrainei a anunțat astăzi, 3 iunie, despre identificarea a altor doi soldați ruși suspectați de încălcarea legii și obiceiurilor de război, scrie Hromadske. Potrivit oamenilor legii, unul dintre ei a ordonat să deschidă focul asupra unei mașini în care erau civili, în Harkiv, iar celălalt - a împușcat un civil.

Astfel, primul soldat este comandantul unui grup tactic de batalion, care în prima zi de război, împreună cu alți soldați ruși, au ajuns pe șoseaua de centură din Harkiv. Acolo, rușii au ordonat civililor să se întoarcă din drum, dar unii nu au fost de acord. Apoi, conform anchetei, comandantul rus a dat ordin să se tragă asupra mașinii în care erau cetățeni.

Procuratura Generală spune că mai mulți militari ruși au refuzat să respecte ordinul. Însă, în cele din urmă, ceilalți au început să tragă nu numai în ucraineni. Drept urmare, un bărbat și o femeie, cetățeni ruși, au murit, iar fiica lor a reușit să se salveze, după ce un soldat rus care a refuzat să se supună ordinelor a ajutat civilii.

Un alt suspect este un lunetist rus al Brigăzii a 15-a a Armatei a 2-a de gardă a Rusiei. Potrivit anchetei, în februarie, în timpul ocupației satului Peremoha, regiunea Kiev, a împușcat un civil. Victima a supraviețuit și s-a întors acasă.

Bărbații riscă de la10 ani de închisoare sau până la detenție pe viață.

Amintim că la începutul lunii mai, Poliția a anunțat prima suspiciune de agresiune asupra civililor din Bucha, regiunea Kiev. Potrivit anchetei, șeful unității Rosguard, Serhiy Koloței, a ucis patru bărbați neînarmați și a torturat un alt civil.

La sfârșitul lunii mai, alți doi militari ruși au fost bănuiți că au încălcat legile și obiceiurile războiului. Aceștia sunt acuzați că au abuzat sexual o tânără de 16 ani și că au agresat civili.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media