UPDATE 18:00. Cei 77 de mineri blocați în timpul unei pene de curent și a bombardamentelor asupra teritoriului controlat de separatiștii ruși în regiunea Donețk din estul Ucrainei, au fost salvați, au anunțat oficialii locali citați de Reuters.
Minerii au rămas blocați în mina Zasiadko când a început pana de curent, dar între timp au fost scoși la siguranță. Nicio persoană nu a fost rănită. Separatiștii au dat vina pe bombardamentele forțelor ucrainene pentru incident, dar informația nu a fost verificată independent.
UPDATE 17:20. Armata rusă suține că a distrus instalațiile de rafinare a petrolului la Kremenchug și Lisichansk, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov. Armata rusă a efectuat mai multe lovituri cu arme ghidate de precizie asupra instalațiilor ucrainene de rafinare a petrolului.
„Armele aeriene și terestre de înaltă precizie din regiunile Kremenchug și Lisichansk au distrus instalațiile tehnologice pentru rafinarea petrolului și depozitele de combustibil destinate pentru echipamentele militare ucrainene din Donbas”, a declarat Igor Konașenkov.
Ministerul rus al Apărării a mai raportat lovituri cu rachete asupra rafinăriilor de petrol din Kremenchuk în aprilie și mai.
UPDATE 17:00. Rusia pune lumea în pericolul foametei, prin blocarea exporturilor de cereale din Ucraina şi prin restricţiile asupra propriilor exporturi, a acuzat sâmbătă şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell.
Ameninţările la adresa securităţii alimentare şi „bătălia naraţiunilor” cu Rusia cu privire la realitatea sancţiunilor impuse Moscovei se vor afla în centrul discuţiilor dintre miniştrii afacerilor externe ai ţărilor din UE, luni, la Luxemburg, scriu agențiile AFP și Agerpres.
„Suntem gata să conlucrăm cu ONU pentru a preveni orice impact indezirabil al sancţiunilor noastre asupra securităţii alimentare mondiale”, a dat asigurări Josep Borrell, într-un articol postat pe blogul său oficial.
Şeful diplomaţiei europene a denunţat „alegerea politică conştientă a Rusiei de a „militariza” exporturile de cereale şi de a le utiliza ca pe un instrument de şantaj împotriva oricui se opune agresiunii sale” asupra Ucrainei.
„Rusia a transformat Marea Neagră într-o zonă de război, blocând expedierile de cereale şi de îngrăşăminte din Ucraina (...) şi aplică de asemenea cote şi taxe asupra propriilor sale exporturi de cereale”, a subliniat Borrell.
Sancţiunile impuse de UE „nu îi interzic Rusiei să exporte produse agricole şi seminţe, nici să le cumpere, cu condiţia ca persoanele sau entităţile sancţionate să nu fie implicate” în aceste operaţiuni, a precizat şeful diplomaţiei europene.
„Suntem pe deplin conştienţi că există o „bătălie a naraţiunilor” în jurul acestei probleme” a sancţiunilor, recunoaşte Borrell.
„Este imperativ de a permite reluarea exporturilor ucrainene cu navele maritime. Lucrăm în strânsă colaborare cu ONU şi sperăm că o soluţie va putea fi găsită în următoarele zile. A nu face aceasta riscă să provoace o catastrofă alimentară mondială”, a atenţionat Josep Borrell.
UPDATE 16:15. Premierul britanic Boris Johnson a cerut Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU) să-și revizuiască decizia de a muta concursul Eurovision din Ucraina în Marea Britanie.
UPDATE 15:40. Peste șapte milioane și jumătate de oameni au părăsit Ucraina de la începutul războiului - acestea sunt datele Oficiului Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați din 17 iunie.
Potrivit UNHCR, din cei 7,5 milioane, 2,5 milioane de oameni s-au întors acasă. Alți 7,1 milioane de oameni au fost forțați să-și părăsească casele și strămutați pe yeritoriul țării. În prezent, circa 15,7 milioane de oameni au nevoie de asistență umanitară urgentă.
Până acum, conform estimărilor UNHCR, în Europa există peste 5,1 milioane de refugiați ucraineni. ONU numește actuala criză a refugiaților ca fiind cea mai mare după cel de-al Doilea Război Mondial.
UPDATE 15:05. Armata rusă şi-a întărit poziţiile pe Insula Şerpilor din Marea Neagră, desfăşurând acolo mai multe sisteme de apărare, ceea ce sugerează că ea nu intenţionează să abandoneze uşor acest punct strategic, în pofida noilor sisteme de artilerie şi tiruri de rachete ucrainene, relatează sâmbătă AFP, citată de Agerpres.
Cele mai recente imagini prin satelit cu această insuliţă din largul coastelor ucrainene şi române permit să se distingă diferite sisteme de apărare sol-aer, iar ruşii au instalat astfel de sisteme şi pe navele poziţionate în apropiere, pentru a-şi întări şi mai mult poziţiile.
„Ruşii au desfăşurat pe insulă mai multe sisteme antiaeriene ce acoperă diferite spectre de ameninţări: SA-13, Panţir, Tor, tunuri antiaeriene ZU-23-2”, precizează cercetătorul francez Pierre Grasser, specialist în apărare rusă, asociat laboratorului Sirice de la Sorbona.
„Ei şi-au consolidat recent poziţia, desfăşurând diferite sisteme sol-aer, pe insulă şi pe navele poziţionate în jurul insulei. Strategic, aceasta are sens, chiar şi în faţa noilor mijloace ale Ucrainei, precum tunuri autopropulsate Caesar şi lansatoare multiple de rachete Himars”, analizează de asemenea o sursă militară franceză, sub acoperirea anonimatului.
Potrivit sursei, Insula Şerpilor este o miză importantă. Din prima zi a ofensivei ruse lansate pe 24 februarie, atacatorii au securizat această insulă plată şi pustie. Ei au luptat pentru a o păstra, pierzând oameni şi material. De altfel, nu departe de această insulă crucişătorul Moscova a fost lovit de o rachetă ucraineană, în cea mai grea lovitură dată marinei ruse în ultimele decenii.
Vineri, ucrainenii au revendicat o lovitură cu o rachetă asupra unei nave ruse în care se afla un sistem antiaerian, lângă insulă. „Această navă, concepută iniţial pentru operaţiuni de salvare pe mare, servea drept platformă antiaeriană improvizată. Un sistem Tor a fost instalat acolo”, a dezvăluit Grasser.UPDATE 14:45. Președintele ucrainean, Vladimir Zelenskiy, a vizitat astăzi orașul Nikolaev și a avut o întâlnire cu oficialii ucraineni din teritoriu cu privire la situația actuală din regiune.
„S-a discutat despre starea economiei, restabilirea alimentării cu apă, situația din agricultură. O atenție deosebită a fost acordată amenințărilor de pe uscat și de pe mare. Nu încetăm să lucrăm pentru victoria Ucrainei”, a transmis Vladimir Zelenskiy. Participanții la întâlnire au acordat o atenție deosebită sprijinului logistic al grupului separat de trupe Primorye și nevoilor sale de apărare.
După întâlnire, Zelenski i-a acordat președintelui administrației militare regionale Nikolaev, Vitali Kim, ordinul Bogdan Hmelnițki de gradul III și primarulului din Mikolaiv, Alexander Senkevici, ordinul „Pentru curaj” de gradul III.
UPDATE 14:10. Un cartier din sudul orașului Krivoi Rog din centrul Ucrainei a fost lovit astăzi de rachete, ceea ce a provocat cel puțin două victime, a anunțat șeful administrației militare a lui Krivoi Rog, Alexander Vilkul.
Potrivit UNIAN, majoritatea rachetelor sunt trase de invadatorii ruși asupra teritoriului Ucrainei de pe teritoriul Crimeei ocupate, Marea Caspică și Marea Neagră, din teritoriile regiunilor de graniță. În același timp, crește amenințarea creșterii numărului de atacuri aeriene cu rachete și bombe din Belarus.
UPDATE 13:30. Ceremonie cu mii de oameni la Kiev la funeraliile activistului Roman Ratushnyi, unul dintre eroii revoluției Euromaidan care a dus la fuga președintelui pro-rus Viktor Ianukovici, ucis în timpul luptelor din estul Ucrainei. Tânărul avea doar 24 de ani.
UPDATE 13:00. Ucraina poate și ar trebui să găzduiască Eurovision Song Contest 2023, a declarat sâmbătă premierul britanic Boris Johnson, după ce organizatorii au declarat că sunt în discuții pentru a-l organiza în Marea Britanie din cauza războiului, transmite The Guardian.
„Desigur că mi-ar plăcea să fiu în această țară, dar adevărul este că ei au câștigat și merită să găzduiască acest concurs și cred că o pot și că ar trebui să o facă”, a spus Johnson reporterilor la sosirea în Marea Britanie, după vizita la Kiev.
„Cred că Kievul sau orice alt oraș ucrainean sigur ar fi un loc fantastic pentru a-l avea (n.red. Eurovision)”, a adăugat el. „Mai este un până atunci, va fi bine până când va veni Eurovision Song Contest și sper că ucrainenii să înțeleagă asta.”
Declarațiile organizatorului European Broadcasting Union de vineri, care a spus că se afla în discuții cu radiodifuzorul britanic BBC pentru a găzdui următorul eveniment, au fost întâmpinate cu dezamăgire la Kiev, care a cerut continuarea negocierilor.
UPDATE 12:35. Livrările de arme în regimul lend-lease din Statele Unite către Ucraina nu au început încă. Armamentul ar putea fi livrat din iulie până în septembrie, a declarat secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov, transmite UNIAN.
„Există o procedură. Lend-Lease încă nu a început. Dar însăși adoptarea legii Lend-Lease este o decizie foarte pozitivă pentru noi. Și va fi Lend-Lease, întrebarea este când. Aici revenim la faptul că în război ceasul funcționează diferit, pentru unii o zi este ca o zi, dar pentru noi este o cu totul altă dimensiune”, a spus Danilov.
Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare a remarcat că furnizarea de arme prin programul Lend-Lease din Statele Unite ar putea începe în iulie-august sau septembrie.
„Trebuie să înțelegem că lumea nu este atât de mare. Toată lumea știe ce are orice țară. Prezența armelor, a echipamentelor pentru fabricarea lor, a muniției. Astăzi s-a întâmplat ca aproape să nu existe muniție în stil sovietic de 122 și au mai rămas de arme de calibul 155”, a continuat Danilov.
UPDATE 12:00. Doi civili au fost uciși, alți 13 au fost răniți în urma bombardamentelor asupra teritoriului autoproclamatei Republici Populare Donețk (RPD) din ultima zi, a transmis, sâmbătă, Comandamentul apărării teritoriale al RPD. „În ultimele 24 de ore, de pe 17 iulie, ora 08:00, până pe 18 iulie, la 08:00, ca urmare a bombardării forțelor ucrainene a teritoriului Republicii Populare Donețk, 2 persoane au fost ucise și alți 13 civili au fost răniți”, se transmite în comunicat.
UPDATE 11:35. În prezent partea ucraineană nu ia în considerare posibilitatea reluării negocierilor. Totul se poate schimba însă după „o contraofensivă a Forțelor Armate ale Ucrainei” de la sfârșitul lunii august, a declarat șeful grupului de negocieri pentru pace cu Federația Rusă, David Arahamia, într-un interviu acordat Voice of America, transmite UNIAN.
Arahamia a subliniat că Ucraina poate relua negocierile de pace cu agresorul doar dacă pozițiile sale pe front sunt întărite. Oficialul ucrainean nu a făcut însă mai multe precizări, „pentru a nu împărtăși planuri cu rușii”.
Șeful echipei de negocieri a mai menționat că înțelegerea minimă acceptabilă ar fi „dacă îi dăm afară sau s-ar retrage în mod voluntar în pozițiile în care se aflau până pe 24 februarie”.
După aceea, spune Arahamia, se va putea vorbi despre revenirea tuturor teritoriilor suverane, inclusiv a regiunilor Crimeea, Donețk și Lugansk. Am putea lua în considerare un fel de acord politic, precum cel pe care l-am propus la Istanbul. De exemplu, nu am mai atins problema Crimeei de câțiva ani. Nu o facem militar, ci o facem diplomatic și politic”, a adăugat el.
UPDATE 10:20. Bombardamentele ucrainești au blocat 77 de mineri într-o mină de cărbune din regiunea Donețk, transmite agenția de presă rusă RIA.
„Ca urmare a bombardamentelor efectuate de (forțele ucrainene), energia electrică la mina Zasiadko din Donețk a fost întreruptă, 77 de mineri au rămas sub pământ", a scris RIA, citând apărarea teritorială a regiunii separatiste susținute de Rusia.
UPDATE 09:35. Trupele de invazie susțin că stabilesc un coridor „umanitar” pentru evacuarea civililor din Severodonețk, însă aceasta este o tactică folosită în trecut de ei inclusiv în Siria pentru a manipula situația de pe câmpul de luptă, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea postată pe Twitter sâmbătă dimineață.
- În ultimele 48 de ore, Rusia și-a reînnoit probabil eforturile de a avansa la sud de Izium, cu scopul de a înainta mai adânc în regiunea Donețk și de a învălui „buzunarul” Severodonețk dinspre nord.
- Începând cu 14 iunie, oficialii ruși și separatiști au afirmat că încearcă să stabilească coridoare umanitare pentru a permite civililor să evacueze Severodonețk.
- Rusia are antecedente, atât în campania din Ucraina, cât și în cea din Siria, de utilizare a coridoarelor „umanitare" declarate unilateral ca mecanism de manipulare a câmpului de luptă și de impunere a transferului forțat de populație.
- Probabil că civilii ucraineni blocați în Severodonețk vor manifesta suspiciuni în ceea ce privește coridorul propus. Opțiunile de a părăsi orașul sunt limitate de distrugerea podurilor, dar ruta propusă de Rusia i-ar duce spre orașul Svatova, mai adânc în interiorul teritoriului ocupat de Rusia.
- Dacă civilii blocați nu acceptă oferta de a ieși prin intermediul unui coridor, rușii vor pretinde probabil că este justificat să facă mai puțină distincție între ei și orice obiective militare ucrainene din zonă.
UPDATE 09:10. ISW: Surse ucrainene neconfirmate afirmă că Moscova l-a demis pe comandantul Forțelor Aeropurtate Ruse, generalul-colonel Andrey Serdiukov, din cauza pierderilor masive în rândul trupelor de parașutiști ruși.
Purtătorul de cuvânt al administrației civile-militare din regiunea Odesa, Serhiy Bratciuk, a raportat că Kremlinul l-a numit pe actualul șef de stat major al Districtului Militar Central, generalul-colonel Mihail Teplinski, ca înlocuitor al lui Serdyukov și l-a numit pe comandantul adjunct al Forțelor Aeropurtate Ruse, generalul-locotenent Anatoly Kontsevoi, ca prim adjunct al șefului de stat major al Forțelor Aeropurtate Ruse.
UPDATE 08:45.. Forțele ruse continuă să desfășoare forțe suplimentare pentru a sprijini operațiunile ofensive din zona Severodonețk-Lysychansk, dar apărarea ucraineană rămâne puternică, afirmă Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima evaluare privind războiul.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Oleksandr Motuzyanyk, a spus că forțele rusești transferă tancuri, transportoare blindate de trupe, echipamente de geniu și vehicule de la Svatove, de-a lungul liniilor de comunicații terestre rusești din regiunea Lugansk, la Starobilsk, la doar 40 km est de Severodonețk.
Utilizatorii rețelelor de socializare au relatat că forțele rusești probabil redistribuie echipamente din nordul regiunii Harkov către Donbas și au publicat imagini cu artileria grea rusă sosită pe calea ferată în Stary Osokol, regiunea Belgorod, la 17 iunie.
Șeful apărării britanice, Tony Radakin, a declarat că forțele rusești sunt „diminuate" prin angajarea unui numă mare de soldați și de echipamente pentru câștiguri graduale într-o singură zonă.
Armata rusă a concentrat marea majoritate a puterii de luptă disponibile pentru a captura Severodonețk și Lysychansk în detrimentul altor axe de avansare și suferă pierderi grele pentru a face acest lucru.
UPDATE 08:10. Raportul de dimineață al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei privind invazia rusă la 18 iunie:
„Ziua 115-a a rezistenței eroice a poporului ucrainean la o invazie militară rusă continuă. În direcțiile Volin, Polissia și Siverskii, situația nu s-a schimbat semnificativ.
- În direcția Harkiv - inamicul încearcă să împiedice Forțele de Apărare să pătrundă la frontiera de stat a Ucrainei și în spatele grupului de trupe rusești care operează în direcția Slaviansk. Rușii intenționează să construiască ramuri de cale ferată suplimentare pentru a restabili rutele de aprovizionare. Aceștia au atacat infrastructura civilă din zonele Kozacia Lopani, Petrivka, Korobocikine și Prișib.
- În direcția Slaviansk - principalele eforturi ale inamicului continuă să se concentreze pe ofensiva în direcția orașului Slaviansk, luptele continuă. Trupele ruse au bombardat sistematic zonele așezărilor Dibrivne, Dolina, Krasnopillia, Hrushuvaha și Adamivka. În zona așezării Krasnopillia, inamicul rus a încercat să reia operațiunile de asalt, luptele continuă.
- În direcția Donețk - inamicul continuă să-și concentreze eforturile pe direcțiile Severodonețk și Bahmut.
- În direcția Severodonețk - inamicul continuă să tragă din artilerie și lansatoare de grenade propulsate de rachete în pozițiile trupelor ucrainene și a infrastructurii civile de lângă Lisichansk, Metolkino, Ustinivka și Voronovo.
- Luptele continuă pentru orașul Severodonețk. Pentru a îmbunătăți situația tactică, unitățile trupelor ruse au încercat să efectueze operațiuni de asalt în afara orașului, dar nu au reușit.
- În direcția Bahmut - pe lângă pozițiile ucrainene, inamicul a atacat cu artilerie de diferite calibre asupra infrastructurii civile din zonele așezărilor Zolote, Spirne, Berestove, Soledar, Klinove și Troitske.
- Nu departe de Hirske, Berestove și Kodema, trupele ucrainene au provocat încă o dată pierderi inamicului. După atacuri nereușite, ocupanții s-au retras. Ca urmare a pagubelor provocate de Forțele de Apărare ale Ucrainei, unitățile Regimentului 11 Separat de Puști Motorizate din Corpul 1 de Armată au suferit pierderi semnificative și au fost retrase din zona operațiunilor de luptă pentru a restabili capacitatea de luptă.
- În direcțiile Avdiivka, Kurahivka, Novopavlivka și Zaporojie inamicul nu a luat măsuri active. A tras asupra infrastructurii civile din așezările Kamianka, Avdiivka, Opitne, Volodimirivka, Novosilka și Șcerbaki.
- În direcția Iujnii Bug - inamicul a lansat atacuri în localitățile Shiroke, Blahodatne, Shevchenkove, Pribuzke și Topoline. În același timp, inamicul încearcă să îmbunătățească echipamentul ingineresc al pozițiilor avansate și să mineze zonele periculoase de-a lungul râului Inhuleț”.
UPDATE 07:50. Un paramedic ucrainean a fost eliberat din captivitatea rusă, a anunțat sâmbătă președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy pe canalul său de Telegram. El a spus că Ucraina a reușit să asigure eliberarea Iuliei Paievska, o parademică civilă care a fost capturată de forțele ruse la Mariupol pe 16 martie.
Preşedintele ucrainean a adăugat că partea ucraineană va depune eforturi pentru a se asigura că toți ucrainenii ținuți în captivi de invadatorii ruși se vor întoarce acasă.
UPDATE 07:35. Zeci de civili ucraineni au efectuat exerciții militare vineri în poziții fortificate lăsate de trupele ruse în Bucha, un oraș în care s-au petrecut crime de război puse pe seama forțelor Moscovei. Un sergent cunoscut sub nume Ticha a declarat pentru AFP: „Majoritatea dintre cei care sunt aici nu sunt soldați, sunt doar civili care vor să-și apere țara – 50% dintre ei nu au ținut niciodată o armă în mâini până astăzi”.
FOTO: Luptătorii unității de apărare teritorială, o forță de sprijin a armatei ucrainene regulate, participă la un exercițiu în cadrul orelor de tactică de luptă obișnuită, nu departe de orașul ucrainean Bucha, regiunea Kiev, pe 17 iunie 2022. Fotografie: Serghei Supinsky/AFP/Getty Images
UPDATE 07:20. Ucraina a primit un împrumut de 733 de milioane de dolari din Canada. Într-o declarație publicată vineri, Ministerul de Finanțe al Ucrainei a declarat că fondurile, care au fost „strânse în conformitate cu acordul de împrumut dintre Ucraina și Canada”, vor fi „direcționate către bugetul de stat pentru finanțarea cheltuielilor prioritare – în special, pentru a asigura prioritate socială și cheltuielile umanitare”.
UPDATE 07:00. Planul administrației Biden de a vinde Ucrainei patru drone mari înarmate a fost întrerupt de teama că echipamentele americane sofisticate de supraveghere ar putea cădea în mâinile inamicului, transmite The Guardian, citând două persoane familiare cu chestiunea.
Obiecția față de exportul dronelor a apărut din cauza îngrijorărilor că radarul și echipamentele de supraveghere de pe drone ar putea crea un risc de securitate pentru SUA dacă ar cădea în mâinile Rusiei.
Sursele The Guardian au spus că acest aspect a fost trecut cu vederea în evaluarea inițială, dar a apărut în cadrul întâlnirilor de la Pentagon la sfârșitul săptămânii trecute.
„Evaluările de securitate tehnologică sunt o practică standard pentru transferul articolelor de apărare din SUA către toți partenerii internaționali. Toate cazurile sunt analizate individual pe meritul lor. Prin procesul stabilit, preocupările de securitate națională sunt ridicate la autoritatea de aprobare corespunzătoare”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Susan Gough.
UPDATE 06:45. Viktoria Apanasenko, o voluntară din Cernihiv, Ucraina, a fost aleasă să reprezinte țara la concursul Miss Univers 2022. „Victoria ajută capitala Naíve [un restaurant cu sediul la Kiev] să gătească mâncare pentru batalioane ale forțelor armate și bătrâni”, se arată într-un comunicat al organizației Miss Univers din Ucraina. „Ea și prietena ei sunt implicate în abordarea alimentelor, medicamentelor și produselor de igienă pentru copii, bătrâni și persoane strămutate în interior.”
REPLICA MEDIA transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie și 17 iunie.
IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.re sunt încă acolo, inclusiv femei, copii și vârstnici.
