FOTO/ Peste 3 mii de pachete de țigări depistate într-un autocar de pe ruta Moldova-Franța, la vama Costești-Stînca

18 iunie 2022, 15:44 Societate 14467
Țigări, depistate la vama Costești-Stînca.  Sursa: IGPF
Vameșii și polițiștii de frontieră de la punctul de trecere al frontierei Costești-Stînca au depistat peste 3 mii de pachete de țigări ascunse în tavanul unui autocar cu destinața Franța. Autobuzul era condus un moldovean de 34 de ani, care acum este cercetat pentru tentativă de contrabandă cu țigări.

Potrivit Poliției de Frontieră, organele de control de la punctul vamal bănuiau faptul că șoferul ar transporta produse de tutungerie.

Tentativa de contrabandă a fost dejucată vineri, pe 17 iunie, de ofițerii de investigație din cadrul Direcției regionale Nord a IGPF în comun cu angajații vamali din punctul de trecere Costești, dar și cu ofițerii Departamentului Antifraudă al Serviciului Vamal, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Autocarul de pe ruta Moldova-Franța, care transporta bagaje și colete neînsoțite, a fost stopat la pista de control, pe direcția ieșire din țară. În rezultatul controlului amănunțit al mijlocului de transport, grupul de lucru a depistat și ridicat3 312 pachete de țigări de diferite mărci cu timbrul de acciz al R.Moldova, care urmau să ajungă pe piața neagră din Uniunea Europeană.

Țigările au fost confiscate, iar la finalizarea cazului vor fi luate măsurile legale ce se impun.


Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media