Rata de schimb valutar pentru leul moldovenesc în comparație cu dolarul american și euro

2 mai 2023, 07:43 Economie 153
Curs Valutar (imagine simbol).  Sursa: Freepik

Leul moldovenesc s-a apreciat ușor față de dolarul american, dar a scăzut față de euro.

Banca Națională a Moldovei a publicat datele privind rata de schimb valutar pentru ziua de marți, 2 mai 2023. La această dată, un dolar american valorează 17,96 lei moldovenești, ceea ce reprezintă o mică scădere cu 6 bani (-0,06 MDL) față de ziua precedentă.

În cazul monedei europene, un euro valorează astfel 19,73 lei moldovenești. Aceasta reprezintă o scădere semnificativă cu 17 bani (-0,17 MDL) comparativ cu ziua anterioară.

În același timp, leul moldovenesc s-a menținut stabil în raport cu hryvna ucraineană (UAH), iar în raport cu leul românesc (RON), acesta a avut o ușoară creștere valorică. Astfel, un RON valorează acum 3.998 lei moldovenești (-3 bani sau -0.03 MDL).

Totodată, rubla rusescs (RUB) s-a apreciat ușor fața de leu moldovenesc: un ruble valorează acum 0.2252 lei moldovenești (+1 ban sau +0,01 MDL).

Este important de menționat că orice schimbare a ratei valutare mai mică de 50 de bani este considerată nesemnificativă.

Delia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media