Rata de schimb valutar a leului moldovenesc față de dolarul american și euro

16 iunie 2023, 07:38 Economie 103
Curs Valutar (imagine simbol).  Sursa: Freepik

Leul moldovenesc s-a apreciat ușor în raport cu dolarul american și euro, conform datelor publicate astăzi de Banca Națională a Moldovei.

Astăzi, vineri, 16 iunie 2023, leul moldovenesc s-a apreciat ușor în raport cu dolarul american și euro. Conform datelor publicate de Banca Națională a Moldovei, un dolar american valorează acum 17.8697 lei moldovenești, o creștere cu 5 bani (0.05 lei) față de ziua precedentă.

În același timp, un euro valorează astăzi 19.377 lei moldovenești, o creștere cu 12 bani (0.12 lei) față de ziua precedentă.

Alte valute majore au avut fluctuații minore sau deloc semnificative în raport cu leul moldovenesc: hryvna ucraineană se tranzacționează la 0.4839 lei (fără schimbare semnificativă), iar leul românesc la 3.9069 lei (o creștere cu doar 2 bani).

Cursurile valutare pot fi influențate de mai mulți factori precum politica monetară a BNM sau evoluțiile economice internaționale și pot fluctua zilnic. În general, o fluctuație mai mică de 50 bani este considerată nesemnificativă.

Delia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media