Parlamentul R. Moldova urmează să întrunească în perioada 7-14 aprilie în ședințe plenare. Proiectele care se propun spre examinare

6 aprilie 2022, 14:21 Politică 81
Parlamentul Republicii Moldova.  Sursa: Replica Media

Biroul permanent al Legislativului a aprobat, în ședința de astăzi, proiectul ordinii de zi a ședințelor plenare pentru 7-14 aprilie 2022.

În această perioadă, urmează a fi votate, în lectură finală, proiectul de lege pentru ratificarea Contractului de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții pentru realizarea Proiectului „Eficiența energetică în Republica Moldova”; proiectul de modificare a Legii cu privire la Procuratură; proiectele de modificare a Codului Fiscal și Codului contravențional.

De asemenea, în lectura a doua vor fi supuse votului proiectele de modificare a Legii privind activitatea băncilor și Legii cu privire la organizațiile de creditare nebancară; Legii privind organizarea judecătorească și Legii cu privire la statutul judecătorului.

La fel, în cea de-a doua lectură vor fi prezentate proiectele de lege privind activitatea de asigurare și reasigurare și privind calitatea aerului atmosferic.

Pentru dezbateri în prima lectură sunt propuse proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative (Legea privind Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova; Legea cu privire la libertatea de exprimare ș.a.); proiectul de lege cu privire la învățământul dual; proiectul de lege cu privire la condominiu; proiectul de lege privind modificarea Legii cu privire la ajutorul social; proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la gazele naturale, Legii cu privire la energetică și Codului penal.

Ședința plenară de joi, 7 aprilie 2022, va începe la ora 12.30.

Diana
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media