UPDATE/ Armata Ucraineană a distrus 15 tancuri rusești cu ajutorul rachetelor Javelin. La Harkov s-au folosit dronele Bayraktar

24 februarie 2022, 12:41 Ucraina 1346
Armata Ucraineană/ Imagine simbol.  Sursa: news.dtkt.ua

Șapte avioane rusești, două elicoptere, patru tancuri și zeci de blindate au fost doborâte și distruse, în timpul luptelor dintre forțele ruse și cele ucrainene, anunță Valeri Zalujni, comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei.

UPDATE 16:43./ Centrul pentru Comunicații Strategice și Securitate Informațională a Ucrainei, care citează pe vicepreședinta Comisiei parlamentare pentru Securitate Națională, Apărare și Informații a Ucrainei, Mariana Bezugla, anunță că soldații ucraineni au distrus 15 tancuri rusești cu ajutorul rachetelor antitanc Javelin.

De asemenea, forțele rusești din Armata 1 Panzer de Gardă, care au „vizitat” fără invitație regiunea ucraineană Harkov, au fost atacați de dronele Bayraktar”, se arată în nota informativă.

UPDATE 15:02./ Operațiunea Forțelor Comune (OFC) anunță că tancurile rusești, vehiculele de luptă ale infanteriei atacă pozițiile trupelor ucrainene de la periferia orașului Starobilsk.

Potrivit OFC, rușii încearcă să preia controlul asupra orașului, dar soldații ucraineni îi resping pe invadatori.

„Unitățile antitanc ucrainene sunt îndreptate asupra inamicului. Două tancuri rusești și un vehicul blindat de transport de trupe au fost deja distruse în timpul luptei”, se arată în nota informativă.

„Patru tancuri ale ocupanților au fost arse pe drumul ocolitor al orașului Harkov. Șapte avioane, două elicoptere și zeci de vehicule blindate inamice au fost distruse. Aproximativ 50 de ocupanți ruși au fost uciși în zona Shceastie. Inamicul a fost oprit în regiunea Cernihiv. Situația în direcția Herson este dificilă, dar forțele de apărare ale Ucrainei îl resping pe agresor. Pe direcția Herson situația este complicată, cu toate acestea, Forțele de Apărare ucrainene luptă împotriva agresorului. Forțele trupelor noastre au revenit la controlul deplin asupra orașului Mariupol și Scheastea”, anunță comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei.

Preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a anunţat astăzi, 24 februarie, despre ruperea relaţiilor diplomatice cu Rusia, după agresiunea militară împotriva teritoriului ucrainean ordonată de președintele rus, Vladimir Putin.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski anunță, la finalul unor convorbiri telefonice cu liderii SUA, Germaniei şi Marii Britanii, că urmează să fie constituită o coaliție anti-Putin. Într-o nouă adresare pentru cetățeni, liderul de la Kiev a declarat că Ucraina este atacată nu doar de bombe, ci și de falsuri. Acesta a îndemnat populația să rămână calmă și să se informeze din surse oficiale.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, într-un mesaj postat pe Twitter, declară că este „îngrozit de evenimentele înspăimântătoare din Ucraina” şi că în acest sens a purtat o o discuție telefonică cu preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, despre următorii paşi.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi dimineaţa, 24 februarie, o operaţiune militară în estul Ucrainei. Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene „să depună armele” şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina. Putin a susţinut că încearcă să demilitarizeze şi să „de-nazifice” Ucraina.

Liderii europeni, ai SUA, NATO şi ONU au reacţionat la anunţul preşedintelui Federaţiei Ruse, cerându-i să oprească „agresiunea militară” împotriva Ucrainei şi au condamnat ferm atacul Rusiei.

Presa internaţională a relatat despre focuri de arme în apropiere de principalul aeroport din Kiev şi explozii în mai multe locuri din Ucraina, între care şi Odesa, port la Marea Neagră.

IMPORTANT: În contextul deteriorării grave a situației de securitate din Ucraina din această noapte, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europe (MAEIE) solicită cetățenilor Republicii Moldova să nu se deplaseze în țara vecină, iar celor care se află temporar în Ucraina să părăsească teritoriul acestui stat imediat.

IMPORTANT!!!
E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media