Guvernul SUA declară oficial că armata rusă a comis crime de război în Ucraina

23 martie 2022, 21:34 SUA 137
Antony Blinken, secretar de Stat al SUA, în vizită la Chișinău.  Sursa: Replica Media

Guvernul SUA a declarat oficial că membrii forțelor armate ruse au comis crime de război în Ucraina, a declarat miercuri secretarul de stat Antony Blinken, citat de CNN.

Declarația oficială a SUA potrivit căreia Moscova a încălcat legile conflictului vine după ce Blinken, președintele Joe Biden și secretarul de stat adjunct Wendy Sherman au spus că, în opinia lor, au avut loc crime de război în Ucraina.

„Astăzi, pot anunța că, pe baza informațiilor disponibile în prezent, guvernul SUA apreciază că membrii forțelor armate ale Rusiei au comis crime de război în Ucraina”, a spus Blinken. „Evaluarea noastră se bazează pe o analiză atentă a informațiilor oferite de surse publice și de serviciile secrete”, a adăugat Blinken.

„Ca în cazul oricărei presupuse infracțiuni, o instanță de judecată cu jurisdicție asupra infracțiunii este responsabilă în cele din urmă pentru determinarea vinovăției penale în cazuri specifice. Guvernul SUA va continua să urmărească rapoartele despre crime de război și va împărtăși informațiile pe care le adunăm aliaților, partenerilor și instituțiilor și organizațiilor internaționale, după caz. Suntem hotărâți să facem dreptate folosind fiecare instrument disponibil, inclusiv urmărirea penală.”

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media