VIDEO/ „România este alături de R. Moldova. Pe noi puteţi să contaţi”. Declarațiile de presă oferite de președintele României Klaus Iohannis și șefa statului Maia Sandu

16 martie 2022, 19:00 Politică 226
Maia Sandu, Klaus Iohannis.  Sursa: Președinția Republicii Moldova

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și președintele României, Klaus Iohannis, au susținut miercuri, 16 martie, o conferință de presă comună privind rezultatele întrevederilor pe care le-au avut astăzi la Chișinău.

UPDATE 18:45. „Stimată doamnă preşedintă, vă mulţumesc pentru primirea de astăzi şi discuţia foarte consistenţă. Ne-am concentrat asupra consecinţelor agresiunii armatei ruse asupra Ucrainei”, a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis.

Liderul de la Cotroceni a reconfirmat „sprijinul deplin” al României pentru soluţionarea politică a problemei transnistrene cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale R. Moldova în frontierele sale recunoscute internaţională şi fără afectarea cursului său pro european.

„România este alături de Republica Moldova şi de toţi cetăţenii săi aşa cum a fost mereu. Pe noi puteţi să contaţi. Şi, pe lângă România, alături de dumneavoastră se află solidar toate statele europene şi euroatlantice”, a declarat Klaus Iohannis.

El a spus că „efortul Republicii Moldova va rămâne în memoria colectivă”

UPDATE 18:20. „Noua realitate din regiune ne cere să acționăm ferm și hotărât. Pe 4 martie Republica Moldova a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană, confirmând astfel caracterul ireversibil al integrării europene a țării noastre și atașamentul față de valorile europene. Mizăm pe sprijinul României pe acceptarea cererii Republicii Moldova. Viitorul european al țării noastre incontestabil iar parteneriatul strategic dintre R. Moldova și România ne va ajuta să atingem mai rapid acest obiectiv”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a cerut sprijinul României pentru deschiderea piețelor europene pentru toate categoriile de produse moldovenești care nu mai pot intra pe piața ucraineană, rusă sau belarusă din cauza războiului din Ucraina.

„Acceptarea produselor noastre pe piețele UE va constitui un sprijin direct si semnificativ pentru agricultorii moldoveni.

Urmăriți conferința Live:


Amintim că astăzi, 16 martie, preşedintele României Klaus Iohannis alături de premierul român Nicolae Ciucă efectuează o vizită în Republica Moldova.

Oficialii de la București au fost primiți la Chişinău de preşedinta şi prim-ministra Republicii Moldova, Maia Sandu şi Natalia Gavriliţa.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media