Mariupol: Ocupanții ruși au bombardat școala de artă din oraș unde se adăposteau aproximativ 400 de oameni

20 martie 2022, 09:58 Ucraina 418
Bombardarea orașului Mariupol.  Sursa: captură video/ Primăria Mariupol/ Telegram

La Mariupol, forțele de ocupație ruse au aruncat bombe asupra unei școli de artă ieri, 19 martie, unde se ascundeau aproximativ 400 de oameni. Numărul victimelor este în prezent în curs de clarificare. Clădirea este distrusă, oamenii rămân sub dărâmături, scrie Hromadske.

Acest lucru a fost raportat de Consiliul orășenesc Mariupol.

Potrivit sursei citate, în clădire se ascundeau femei, copii și bătrâni. Informațiile privind numărul victimelor nu se cunosc.

Nu este prima dată când ocupanții ruși au atacat obiectele civile din Mariupol, inclusiv locurile în care se ascund oamenii.

În după-amiaza zilei de miercuri, 16 martie, trupele ruse au aruncat o bombă în centrul orașului Mariupol, care a lovit în Clădirea Teatrului Dramatic, unde se ascundeau sute de localnici.

Fostul guvernator ucrainean al regiunii Donețk, omul de afaceri Serghei Taruta, a anunțat la 17 martie, că adăpostul de bombe al Teatrului Dramatic din Mariupol a rezistat atacului de miercuri și că oamenii care s-au refugiat acolo au supraviețuit.

Ministerul rus al Apărării a negat că trupele sale au atacat Teatrul și a insistat că militanții ucraineni din Batalionul Azov ar fi minat clădirea. Moscova a mai acuzat această unitate militară ucraineană de bombardarea maternităţii din Mariupol, săptămâna trecută.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media