Peste 108.000 de cetățeni ucraineni au traversat frontiera de la începutul războiului în Ucraina. Raportul prezentat de Ana Revenco

2 martie 2022, 14:54 Externe 131
Ana Revenco, MAI.  Sursa: Captură ecran/Privesc.eu

Ministra Afacerilor Interne a R. Moldova, Ana Revenco a venit cu un raport cu referire la fluxul de cetățeni ucraineni care au traversat frontierele țării noastre. Astfel, în perioada 24 februarie - 2 martie, peste 108.000 de ucraineni au intrat în Moldova de la începutul războiului, iar circa 51.000 au rămas la noi în țară.

„De la începutul războiului în Ucraina, R. Moldova a găzduit peste 108.000 de refugiați. La moment în țară se află peste 51.000 de cetățeni ai Ucrainei. În aceste momente este foarte important să rămânem uniți și solidari. În aceste momente avem suportul comunității R. Moldova și comunității internaționale”, a declarat ministra.

De asemenea, peste 1.500 de persoane au solicitat azil politic, dintre care peste 800 de persoane - cetățeni ai Ucrainei.

Totodată, Revenco a menționat că astăzi în țara noastră a ajuns primul lot de de ajutor umanitar în valoare de peste 750.000 de euro.

„Republica Moldova a recepționat primele loturi de ajutor umanitar din partea UNHCR pentru refugiații din Ucraina. Ajutorul umanitar constă în bunuri necesare pentru dotarea centrelor de cazare temporară, corturi de familie, bunuri de primă necesitate, pături, perne, paturi și pachete alimentare. Bunurile vor fi repartizate către centrele de plasare temporară, autoritățile publice locale și către punctele de trecere ale frontierei”, a spus ministra.Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media