Curtea Internațională de Justiție a ONU de la Haga va deschide o anchetă privind situația din Ucraina

28 februarie 2022, 23:55 Externe 664
Curtea Penală Internațională.  Sursa: Bizlow

Curtea Penală Internațională (CPI) de la Haga, Țările de Jos, a anunțat că va demara o anchetă cu privire la posibile crime de război sau crime împotriva umanității în Ucraina, transmite The Guardian.

Procurorul Curții Penale Internaționale (CPI), Karim Khan a spus că există temeiuri pentru a deschide o anchetă bazată pe cea preliminară deschisă anterior privind Crimeea și Donbasul.

„Sunt convins că există o bază rezonabilă pentru a crede că în Ucraina au fost comise presupuse crime de război şi crime împotriva umanităţii. Având în vedere extinderea conflictului din ultimele zile, intenţionez ca această anchetă să cuprindă şi toate presupusele noi infracţiuni aflate în jurisdicţia oficiului meu, care sunt comise de orice parte în conflict, oriunde pe teritoriul Ucrainei”, a spus procurorul Karim Khan.

La începutul zilei, Lituania a cerut CPI să deschidă o anchetă cu privire la crimele de război comise de Rusia și Belarus în Ucraina, prim-ministrul Lituaniei, Ingrida Simonyte, spunând pentru Washington Post: „Ceea ce face Putin este doar o crimă și nimic altceva”.

Amintim că, Ucraina a depus o plângere oficială la Tribunalul Internațional pentru Crime de Război de la Haga și cere ca Rusia să fie condamnată pentru genocid și agresiunea Ucrainei. Anunțul a fost făcut de președintele ucrainean, Vladimir Zelenski.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegramși vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media