DOC/ Vladimir Putin, în discuție cu Emanuel Macron: „Bombardamentele Kievului și ale altor orașe ucrainene - nu corespund adevărului și fac parte dintr-o campanie de dezinformare anti-rusă”

3 martie 2022, 15:56 Externe 578
Putin și Macron.  Sursa: aljazeeera.com

Site-ul președinției ruse anunță despre faptul că liderul de la Kremlin, Vladimir Putin a avut o convorbire la telefon, calificată de ruși ca una sinceră, cu președintele Franței, Emanuel Macron. Potrivit stenogramei discuției pe care o găsiți mai jos, Putin s-a declarat deranjat de declarațiile omologului său francez de miercuri, 2 martie, care spunea că discuțiile despre neo-nazismul din Ucraina nu sunt argumentate nici într-un fel.

Potrivit părții ruse, Vladimir Putin i-a oferit lui Emanuel Macron mai multe argumente în acest sens.

În același timp, președinția rusă s-a arătat nemulțumită de întârzierile care au loc în procesul de negocieri cu Ucraina și că este hotărâtă să meargă până la capăt. „Obiectivele „operațiunii militare” vor fi oricum îndeplinite, iar tentativele „de a câștiga timp prin întinderea negocierilor vor duce la ceea că partea rusă va veni cu noi solicitări pentru Kiev în timpul discuțiilor”, a spus Putin.

Liderul de la Kremlin i-a mai spus lui Macron că afirmațiile despre atacuri cu rachete și bombardarea Kievului și al altor orașe ucrainene „nu corespund realității” și nu sunt decât „elementele unei campanii de dezinformare anti-rusă”.

La final, Putin i-a cerut lui Macron să se implice în eforturile de evacuare a cetățenilor străini din Ucraina, în special al celor indieni din Harkov care ar fi ținuți ca ostatici de către Ucraina.


Cristian
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media