Autoritățile centrale, după incendiul de la centrala nucleară din Zaporojie: „Nivelul de radiație în țară nu înregistrează nicio creștere”

4 martie 2022, 07:41 Mediu 385
Nivel radioactiv/ Imagine simbol.  Sursa: radiochisinau.md

Autoritățile centrale din Republica Moldova asigură cetățenii că nivelul de radiație în țară nu înregistrează nicio creștere și că nu există pericol pentru populație. Anunțul a fost făcut prin intermediul Primei Surse, în contextul în care în această noapte, a avut loc un incendiu la centrala nucleară atomică din Zaporojie, urmare a atacului cecenilor asupra forțelor ucrainene.

„Datele de la Ministerul Mediului arată că nivelul de radiație din Republica Moldova nu înregistrează nicio creștere. Vom continua să monitorizăm nivelul de radiații și să informăm periodic dacă vor interveni schimbări în fondul radioactiv. Facem apel la calm și vă rugăm să va informați exclusiv din surse verificate”, se arată în comunicat.

Pe fondul unor ciocniri armate în vecinătatea centralei nucleare de la Zaporojie, lângă Energodar (circa 550 km sud-est de Kiev), a izbucnit un incendiu la una dintre clădirile complexului energetic. Incendiul a fost stins rapid, în momentul de față fiind complet lichidat. Clădirea afectată de incendiu nu are legătură cu partea tehnologică a centralei, fiind o facilitate de pregătire a personalului, conform unui comunicat al REUTERS.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică anunță că nivelul de radiație în zonă este normal și continuă să-l monitorizeze.

LIVE TEXTUL REPLICA MEDIA despre evenimentele din Ucraina din zilele anterioare 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie și 3 martie.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegramși vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media