VIDEO/ Vladimir Zelenskiy și-ar putea continua turul mesajelor adresate Parlamentelor lumii și în Legislativul de la Chișinău: Ce spune Igor Grosu despre o posibilă intervenție în plen a liderului de la Kiev

2 aprilie 2022, 20:44 Politică 526
Vladimir Zelensky.  Sursa: Twitter

Pe lângă Parlamentele lumii, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, și-ar putea continua turul discursurilor și în plenul Legislativului de la Chișinău. Potrivit președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, un astfel de eveniment nu este exclus, însă, deocamdată, nici partea moldovenească, nici oficialii ucraineni, nu au inițiat o asemenea intervenție.

„Noi încă nu am discutat acest aspect, dar, sigur, putem considera și un astfel de eveniment. Trebuie pregătit, agreat din ambele părți. Este o procedură care am văzut că a prins și este salutată de Parlamentele țărilor”, ne-a comunicat speakerul Igor Grosu.

În condițiile în care autoritățile centrale ale Republicii Moldova au condamnat vehement atacul Rusiei asupra Ucrainei, iar în toată această perioadă preşedintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a ținut discursuri în format online în cadrul mai multor Parlamente, Replica Media a solicitat să ni se comunice dacă există o inițiativă din partea conducerii Parlamentului Republicii Moldova sau o solicitare din partea Ucrainei venită în adresa Legislativului de la Chișinău ca liderul de la Kiev, or alți oficiali din țara vecină, să aibă o intervenție în plen, Direcția generală comunicare și relații publice ne-a răspuns că „nu există o asemenea inițiativă”.


Președintele Ucrainei a susținut mai multe videoconferințe în fața parlamentarilor țărilor lumii de la declanșarea războiului, pe 24 februarie. Volodimir Zelenskiy a vorbit până acum în fața unora dintre cele mai importante adunări legislative, între care Parlamentul Belgiei, Norvegiei, de la Tokyo, Australiei, Bundestag, în Congresul american, Italiei, Franței, Marii Britanii, iar luni seara, 3 aprilie, urmează să se adreseze Parlamentului României.

De obicei, liderul de la Kiev, a mulțumit, în cadrul acestor discursuri, pentru ajutorul oferit refugiaților și pentru armamentul oferit militarilor ucraineni, dar a făcut apel și la sprijin din partea NATO pentru aviația țării sale.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media