Alexei Navalnîi a fost condamnat la nouă ani de închisoare într-un nou dosar. Reacția opozantului rus

22 martie 2022, 15:03 Rusia 249
Alexei Navalnîi.  Sursa: TASS

Tribunalul de la Lefortovo din Moscova l-a condamnat pe Alexei Navalnîi astăzi, 22 martie, la nouă ani de detenție într-o colonie cu regim strict. Totodată, opozantului rus i-a fost aplicată și o amendă de 1,2 milioane de ruble rusești.

Alexei Navalnîi, inclus anterior în registrul teroriștilor și extremiștilor, a fost găsit vinovat într-un nou dosar de înșelăciune și insultare a unui judecător.

„Navalnîi a comis o înșelăciune sau furtul bunurilor altora de către un grup organizat”, a declarat Margarita Kotova în cursul pronunțării hotărârii judecătorești

Opozantul rus a fost judecat în timp ce era deja încarcerat pentru alte condamnări, pe care el le respinge și care sunt considerate de lumea occidentală drept acțiuni politice ce au în spate influența Kremlinului.

Inițial, procurorii au cerut instanței să-l trimită într-o colonie penală de maximă securitate pentru 13 ani, sub acuzația de fraudă și sfidare a instanței.

Prima reacție a lui Alexei Navalnîi a venit pe pagina sa oficială de Twitter.

Politicianul citează în engleză un citat din serialul The Wire: „Ai doar două zile. Una e atunci când intri, a doua când pleci”. Navalnîi spune că are și un tricou cu acest mesaj, însă cei de la penitenciar i-au interzis să îl îmbrace pentru că ar fi extremistă.


Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media