„Am foarte mari îndoieli. Așa-numita armată transnistreană demult timp nu a avut posibilitatea să-și repare echipamentele și armamentul militar. Ca forță militară, chiar dacă își vor chema 15.000 de oameni, fapt de care foarte tare mă îndoiesc, pentru că Belarus să mobilizeze un grup, nemaivorbind de Transnistria. Mă îndoiesc tare, chiar și cu sprijinul armamentului din depozitul din Cobasna... (...) Odesa este foarte bine apărată de forțele ucrainene. Nu comparați forța luptă a Ucrainei, care nimicește zeci și sute de unități de tehnică militară rusească, cu așa-zisa armată transnistreană.
Dar, din anul 2017 dacă nu greșesc, armata așa-zisului PMR (n.red. Republica Moldovenească Nistreană, nume dat de forțele separatiste entității politice autoproclamate din Transnistria) examina un plan de a captura Odesa, dar acesta îmi provoacă zâmbet. Și, apropo, explozia podului a fost nevoie pentru ca, cel mai probabil, a împiedica trupele ruse să ajungă în Transnistria”, a declarat Arestovici într-un interviu pentru portalul de știri Nord News.
Totodată, Arestovici este de opinie că o aliniere a Transnistriei în război este o problemă internă a Republicii Moldova și României care este țară membră NATO și a UE. „În acest caz ar implica direct interesele Moldovei care este țară candidată în UE”, a punctat consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei.
