PG: Un bărbat, condamnat la 12 ani de închisoare pentru viol asupra unei minore. Infracțiunea a avut loc în anul 2009

22 martie 2022, 09:06 Justiție 256
Procuratura Generală.  Sursa: Replica Media

Un bărbat, în vârstă de 55 de ani, a fost condamnat la 12 ani închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis, pentru viol, săvârșit asupra unei minore, în vârstă de până la 14 ani, pentru o fapta comisă, încă în anul 2009, potrivit Procuraturii Generale. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani din 11 martie 2022.

Cauza penală s-a examinat de către un complet de judecători, iar examinarea pe parcursul întregului proces penal s-a desfășurat în ședință închisă, respectiv accesul în sala de ședință a presei sau publicului a fost interzis, în interesul respectării moralității, în interesele minorei și a protecției vieții private a părților implicate în proces.

Potrivit circumstanțelor cazului examinat, acuzatorii de stat din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, în cadrul ședinței de judecată au administrat suficiente probe care confirmă vinovăția inculpatului în săvârșirea infracțiunii incriminate.

Astfel, acesta este învinuit că, în vara anului 2009, aflându-se într-un apartament din sectorul Botanica al capitalei, cunoscând cu certitudine că victima este minoră, neavând atinsă încă vârsta de 14 ani, profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra din cauza vârstei fragede, prin constrângere psihică și fizică, amenințând-o cu divulgarea unor informații compromițătoare, aplicând astfel constrângerea psihică, a întreținut cu aceasta un raport sexual contrar voința ultimei.

Inculpatul în scurt timp după săvârșirea faptei infracționale a părăsit teritoriul Republicii Moldova, fiind anunțat în căutare, respectiv acesta fiind reținut, abia în octombrie 2021, la revenirea în țară.

În privința inculpatului a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv, măsură care a fost menținută și de către instanța de judecată, până când sentința va deveni definitivă.

Pe tot parcursul urmăririi penale și examinării cauzei penale în instanța de judecată, inculpatul a pledat nevinovat.

Mai mult ca atât, la pronunțarea sentinței, instanța de judecată a admis integral și acțiunea civilă înaintată de către partea vătămată, în sumă de 50 000 lei cu titlu de prejudiciu moral cauzat, care urmează a fi încasată din contul condamnatului.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media