Turcia mută ambasada de la Kiev la Cernăuţi. Era printre ultimele ţări care mai aveau reprezentanță diplomatică în capitala Ucrainei

11 martie 2022, 18:44 Externe 136
Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia.  Sursa: www.lonelyplanet.com

Turcia a anunţat vineri că îşi mută ambasada din Ucraina de la Kiev la Cernăuţi, oraş situat la circa 40 de kilometri de frontiera cu România, transmite Digi24.

Turcia îşi evacuează personalul ambasadei de la Kiev din motive de securitate”, a declarat un responsabil din MAE turc, în timp ce trupele ruse care au invadat Ucraina pe 24 februarie încearcă în continuare să încercuiască Kievul.

Turcia era printre ultimele ţări care mai aveau ambasadă la Kiev.

Peste 20.000 de persoane au fost evacuate miercuri şi joi din regiunea capitalei ucrainene. Circa jumătate din populaţia Kievului a părăsit oraşul în perioada scursă de la începerea invaziei ruse, pe 24 februarie. În prezent mai sunt acolo sub două milioane de persoane şi „Kievul s-a transformat într-o fortăreaţă”, a declarat vineri primarul Vitali Kliciko.

Peste 2,5 milioane de persoane s-au refugiat în alte ţări de la începutul războiului şi alte circa două milioane sunt strămutate în interiorul ţării.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media