Steagul UE, arborat la Kiev. Misiunea diplomatică a blocului comunitar s-a întors în capitala Ucrainei

11 aprilie 2022, 21:48 UE 299
Steagul UE, arborat la Kiev.  Sursa: Roberta Metsola/ Facebook

Uniunea Europeană și-a reluat asăzi, 11 aprilie, prezenţa diplomatică la Kiev, după ce a mutat-o temporar în Polonia după invadarea Ucrainei de către Rusia.

„Steagul Uniunii Europene este din nou la Kiev, deoarece UE și-a restabilit prezența diplomatică în capitala Ucrainei”, a anunțat președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Metsola a subliniat că UE va continua să ofere sprijinul necesar ucrainenilor curajoși care luptă în „războiul nostru.”

La 9 aprilie, Uniunea Europeană a anunţat că îşi va relua prezenţa diplomatică la Kiev, după ce a mutat-o temporar în Polonia după invadarea Ucrainei de către Rusia, transmite Reuters.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy le ceruse diplomaților străini să se întoarcă la Kiev, după ce Rusia și-a retras forțele din jurul capitalei ucrainene.

„Prezența misiunilor diplomatice străine la Kiev reprezintă activitatea normală a ambasadelor. Acesta este un semnal clar pentru agresor că Kievul este capitala noastră. Nu un oraș de provincie rusesc, ci capitala Ucrainei”, a subliniat Zelenskiy, îndemnând diplomații să se întoarcă la Kiev, relatează portalul Ukrinform. Înainte ca Rusia să înceapă invazia totală a Ucrainei la 24 februarie, mai multe ambasade și-au mutat operațiunile de la Kiev la Lviv din motive de securitate.

Zelenskiy a precizat că ambasadele Sloveniei și Lituaniei s-au întors deja în capitala ucraineană. Și Ambasada Turciei la Kiev, care a fost mutată temporar la Cernăuți, urmează să redevină operațională în capitala ucraineană începând de miercuri.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media