Steagul UE, arborat la Kiev. Misiunea diplomatică a blocului comunitar s-a întors în capitala Ucrainei

11 aprilie 2022, 21:48 UE 176
Steagul UE, arborat la Kiev.  Sursa: Roberta Metsola/ Facebook

Uniunea Europeană și-a reluat asăzi, 11 aprilie, prezenţa diplomatică la Kiev, după ce a mutat-o temporar în Polonia după invadarea Ucrainei de către Rusia.

„Steagul Uniunii Europene este din nou la Kiev, deoarece UE și-a restabilit prezența diplomatică în capitala Ucrainei”, a anunțat președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Metsola a subliniat că UE va continua să ofere sprijinul necesar ucrainenilor curajoși care luptă în „războiul nostru.”

La 9 aprilie, Uniunea Europeană a anunţat că îşi va relua prezenţa diplomatică la Kiev, după ce a mutat-o temporar în Polonia după invadarea Ucrainei de către Rusia, transmite Reuters.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy le ceruse diplomaților străini să se întoarcă la Kiev, după ce Rusia și-a retras forțele din jurul capitalei ucrainene.

„Prezența misiunilor diplomatice străine la Kiev reprezintă activitatea normală a ambasadelor. Acesta este un semnal clar pentru agresor că Kievul este capitala noastră. Nu un oraș de provincie rusesc, ci capitala Ucrainei”, a subliniat Zelenskiy, îndemnând diplomații să se întoarcă la Kiev, relatează portalul Ukrinform. Înainte ca Rusia să înceapă invazia totală a Ucrainei la 24 februarie, mai multe ambasade și-au mutat operațiunile de la Kiev la Lviv din motive de securitate.

Zelenskiy a precizat că ambasadele Sloveniei și Lituaniei s-au întors deja în capitala ucraineană. Și Ambasada Turciei la Kiev, care a fost mutată temporar la Cernăuți, urmează să redevină operațională în capitala ucraineană începând de miercuri.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media