VIDEO/ Doi pescari, salvați de la înec după ce s-au prăbușit sub gheața unui iaz din raionul Rîșcani

13 februarie 2023, 16:00 Societate 210
Bărbat, salvat de la înec.  Sursa: captură video/IGSU

Salvatorii din nordul țării au salvat de la înec doi bărbați de 50 și 70 de ani, care s-au prăbușit sub gheața subțire a unui bazin acvatic în timp ce pescuiau. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (IGSU), incidentul s-a produs duminică, pe 12 februarie, la periferia orașului Rîșcani, apelul la 112 fiind înregistrat la ora 12:03. Împreună cu cei doi era încă un bărbat, care a reușit să iasă singur din apă.

După ce au fost alertați, la fața locului a intervenit imediat un echipaj de salvatori și pompieri care se afla nu departe de bazinul acvativ într-o misiune de prevenire a situațiilor de risc.

Ajunși, aceștia au stabilit că doi pescari de 50 și 70 de ani s-au prăbușit sub gheața subțire a lacului în timpul pescuitului. Aceștia au fost scoși rapid la mal și predați unui echipaj medical pentru îngrijirile de rigoare.

Totodată, angajații IGSU au evacuat din zona de risc și cel de-al treilea bărbat care era împreună cu ceilalți doi.

De menționat că în perioada rece a anului angajații IGSU desfășoară în toate raioanele țării activități de prevenire a cazurilor de înec în perioada rece a anului. Astfel, pe parcursul zilelor de weekend salvatorii au îndemnat cetățenii să evite pescuitul sau plimbările pe râurile și lacurile din țară, atunci când temperaturile oscilează între minus și plus.

Mai mult, oamenii au fost rugați să interzică minorilor schiatul și patinajul pe gheața bazinelor acvatice.

Totodată, pentru evitarea tragediilor, părinții sunt îndemnați să-și monitorizeze strict copiii.

Activitățile salvatorilor în preajma bazinelor acvatice vor continua pe parcursul iernii în special în perioada când podul de gheață este fragil, iar aflarea, mersul sau jocul pe gheața bazinelor acvatice reprezintă un pericol iminent pentru viața oamenilor.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media