O delegație a Comitetului OSCE pentru migrație va efectua o vizită la Chișinău

7 martie 2023, 11:32 Politică 95
Parlamentul Republicii Moldova.  Sursa: Replica Media

Delegația Comitetului Ad-hoc al Adunării Parlamentare OSCE pentru migrație se va afla, în perioada 8-11 martie, într-o vizită de documentare în țara noastră. Oficialii vor avea întrevederi cu președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, și cu membrii acesteia.

Programul vizitei mai include întrevederi cu viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Aaiba, precum și cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, ai Ministerului Educației și Cercetării, ai Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

La Chișinău, membrii delegației vor avea întrevederi cu reprezentanții Biroului Migrație și Azil și vor vizita Centrul Unic de Gestionare a Crizei, precum și un centru de plasament temporar pentru refugiații din Ucraina. Oficialii OSCE vor mai discuta cu reprezentanții societății civile și ai primăriei capitalei.

În cadrul vizitei, oficialii se vor documenta despre situația cu privire la refugiații din Ucraina și despre măsurile întreprinse de autorități în vederea gestionării crizei refugiaților.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media