Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski anunță că au părăsit oficial PSRM și aderă la Partidul „Renaștere - Возрождение”

22 mai 2023, 14:54 Politică 278
Partidul „Renaștere Возрождение”.  Sursa: captură/IPN

Deputații fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski anunță că au părăsit oficial PSRM și aderă la Partidul „Renaștere - Возрождение”, liderul căruia este Serghei Mișin. Din această formațiune mai face parte Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi - la fel foști parlamentari ai BCS, actualmente independenți.

„Ați văzut evenimentele care s-au produs săptămâna trecută. Acele reacții venite din partea colegilor din PSRM, urmare a vizitei împreună cu Victor Petrov și Alexandr Suhodolski, am efectuat-o în Israel. (...) Am fost surprins de faptul că atât de ușor, repede, fără a solicita oarecare reacții - conducerea PSRM a hotărât să ne excludă din echipă, fracțiunea parlamentară. Neprimind în aceste zile măcar un apel telefonic, am înțeles că ei nu au nevoie de mine ca și Vasile Bolea, care în toți acești 13 ani a clădit temelia Partidului Socialiștilor, a fost întotdeauna pe baricade, a luptat pentru interesele cetățenilor, a venit cu proiecte de legi în vederea îmbunătățirii vieții oamenilor.

(...) dacă fosta echipă nu mai are nevoie de Vasile Bolea, am decis să ader la această nouă echipă a „Renașterii””, a declarat Vasile Bolea în conferință.

La data de 17 mai, Deschide.MD a scris că Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski, alături de candidatul acestora din primul tur al alegerilor bașkanului Găgăuziei, Victor Petrov, au plecat în Israel. Potrivit Deschide.MD, cei trei, care la data de 16 mai și-au exprimat dezacordul față de acțiunile CNA și Procuraturii Anticorupție în dosarul pornit pentru coruperea de către Partidul „ȘOR” a alegătorilor în cadrul scrutinului din Găgăuzia, ar urma să se întâlnească cu politicianul fugar Ilan Șor.

La revenirea din Israel, Vasile Bolea a confirmat că a fost la Israel și a discutat cu fugarul Ilan Șor.


Ulterior, Comitetul Executiv al PSRM, într-un comunicat de presă, a cerut Consiliului Republican al PSRM excluderea lui Vasile Bolea și Alexandr Suhodoliski din rândurile partidului și, totodată, li s-a solicitat să-și depună mandatele de deputat.

„... în mod conștient și deliberat au manifestat pe parcursul ultimelor luni un comportament sfidător, care contravine poziției și intereselor partidului”, se arată într-un comunicat emis de formațiune.
Replica
publicat de:
Replica Media
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media