VIDEO/ Alegeri în Georgia. Mihail Saakașvili, condamnat la închisoare la Tbilisi, a anunțat că a revenit în țara sa natală și cheamă lumea în stradă

1 octombrie 2021, 11:46 Externe 1192
Mihail Saakașvili.  Sursa: Sova.news

Criza politică din Georgia este departe de a se fi încheiat. În acest week-end urmează a avea loc alegeri anticipate după ce precedentul scrutin a fost contestat dur de opoziție. În același timp, fostul președinte al Georgiei. Mihail Saakașvili care are o condamnare definitivă în țara sa natală a anunțat de dimineață că a ajuns în Georgia.

Deocamdată nu se cunoaște unde se află exact fostul lider de la Tbilisi. De dimineață a postat 2 video pe paginile sale din rețelele de socializare prin care susține că se află în Georgia și îndeamnă oamenii să iasă la vot, să voteze contra partidelor aflate la guvernare, iar duminică seara să iasă în stradă pentru a susține opoziția.Într-un alt video, Saakașvili afirmă că se află în Batumi, unul dintre cele mai mari orașe din Georgia aflat pe litoralul Mării Negre.
„Acesta este Batumi al meu. Pe data de 2 octombrie trebuie să ieșim la vot. Să votăm cu toții Mișcarea Națională. În niciun caz pentru Ivanișvili, nici pentru Gaharia și alți sateliți de-ai lor. Dacă nu vă place Mișcarea Națională, atunci votați pentru alte partide relativ mici, dar cinstite”, a declarat Saakașvili citat de Sova.news.În cel de-al doilea mesaj publicat, Saakașvili apare într-o filmare mascată printr-o sticlă reflectorizantă, din care jurnaliștii georgieni spun că se văd locuri din Batumi, iar fostul președinte georgian are o glugă în cap și poartă mască.

„Mi-a fost atât de dor. Mi s-a îndeplinit o dorință. Dar ea se va îndeplini și mai mult dacă Georgia se va ridica din nou. Aici însă (în Batumi n.r.) văd că se construiesc doar case pentru ruși. (...) Pe data de 2 noi trebuie să votăm, iar pe 3 să umplem Bulevartul Rustavelli și Piața Libertății. Dacă noi vom fi 100 de mii, nimeni nu ne va putea câștiga. Georgia va reveni pe calea deszoltării sale”, a mai adăugat Saakașvili, citat de aceeași sursă.

Fostul președinte al Georgiei se află de mai mulți ani în exil, deținând mai multe funcții de conducere în Ucraina. Mihail Saakașvili a părăsit țara sa natală după ce a fost condamnat în lipsă pe 4 capete de acuzare. Actualul Guvern de la Tbilisi a anunțat că în cazul în care Saakașvili revine, el va fi arestat imediat și pus să-și ispășească pedeapsa.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media