Facebook a anunțat noul nume al companiei

29 octombrie 2021, 07:25 IT 201
Facebook a anunțat noul nume al companiei.  Sursa: bbc.com

Compania Facebook a anunțat joi seara, 28 octombrie, că își schimbă numele, în cadrul conferinței sale anuale pentru dezvoltatori și a motivat că noul nume sub care va opera reflectă mai bine ceea ce face acum firma, scrie BBC.

Noul nume al companiei-mamă va fi Meta, dar numele rețelei sociale cu care a pornit Mark Zuckerberg va rămâne Facebook. De asemenea, compania va avea și un nou logo, ce seamănă cu semnul matematic pentru „infinit”.

Zuckerberg, care a declarat că i-a plăcut să studieze clasicii în școală, a spus că numele companiei a fost inspirat de cuvântul grecesc „meta”, care înseamnă „dincolo”. „Pentru mine, simbolizează faptul că întotdeauna mai sunt multe de construit”, a explicat CEO-ul.

De asemenea, Facebook și-a dezvăluit joi și planurile pentru metaverse, noul său proiect - o lume online în care oamenii se pot juca, pot lucra și comunica într-un mediu virtual, adesea cu ajutorul căștilor VR. Mark Zuckerberg a făcut o prezentare spectaculoasă a metaversului, în care a arătat el însuși cum un avatar al său poate face, printre altele, scufundări virtuale împreună cu doi prieteni.

Compania cunoscută anterior sub numele de Facebook anunță într-un comunicat că de la 1 decembrie va figura pe bursă sub denumirea de „MVRS”.

Mișcarea de rebranding amintește de un demers similar al Google, care în 2015 și-a restructurat compania numindu-și firma-mamă Alphabet, însă numele nu a prins foarte bine la public.

Facebook nu a anunțat joi nicio schimbare la nivel executiv, dar pe pagina personală de Facebook a lui Zuckerberg, funcția sa a fost schimbată în: „Fondator și CEO la Meta”.

Întrebat dacă va rămâne CEO și în următorii 5 ani, el a răspuns: „Da. Probabil. Nu am o dată precisă pentru cât timp vreau să fac asta. Cred că ceea ce aș putea spune este că sunt foarte entuziasmat de următorul capitol a ceea ce facem”.

Schimbarea numelui vine însă în urma unor controverse și scandaluri în care a fost implicată Facebook, după scurgerea unor documente interne. Frances Haugen, fost angajată a firmei, a acuzat compania că pune profitul mai presus de siguranța oamenilor.

Mai multe organizații media, între care The Washington Post, au obținut și dezvăluit zeci de mii de documente - în ceea ce se numește „Facebook Papers” - care demonstrează cum compania era conștientă că a provocat polarizare în numeroase țări, că a înlesnit dezinformarea oamenilor și nu a reușit să oprească o violență de limbaj ce a dus la incitare și apoi la atacarea Capitoliului, în 6 ianuarie.

Ca urmare, mai multe țări, inclusiv Uniunea Europeană, au cerut mai multe informații de la Facebook cu privire la practicile sale și amenință industria tehnologică cu noi reglementări.

La 20 septembrie, publicaţia The Verge susținea că rețeaua socială Facebook Inc intenţionează să-și schimbe numele în cursul săptămânii următoare, citând o sursă apropiată dosarului.

Facebook este cea mai mare reţea socială din lume şi poate conta pe succesul crescut al filialei sale Instagram, care a depăşit un miliard de utilizatori şi oferă noi platforme pentru publicitate.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media