VIDEO/ 1.200 pachete de țigări ascunse în rezervorul unui autocar, depistate la postul vamal Leușeni

16 septembrie 2022, 10:23 Societate 121
Țigări depistate la frontiera Leușeni.  Sursa: customs.gov.md

O tentativă de transportare frauduloasă a 1.200 pachete de țigări, ascunse în locuri special amenajate, a fost depistată de funcționarii vamali din cadrul postului vamal Leușeni în conlucrare cu inspectorii chinologi.

La pista de control ieșire autocare a postului vamal Leușeni, s-a prezentat pentru efectuarea controlului vamal un mijloc de transport de model „SCANIA”, ce se deplasa pe ruta neregulată din Republica Moldova spre Belgia, transportând 38 pasageri. În calitate de șoferi erau doi români, în vârstă de 39 ani și respectiv 46 ani, care au comunicat controlului vamal că nu au nimic de declarat.

Acționând în baza indicatorilor analizei de risc, funcționarii vamali în conlucrare cu inspectorii chinologi au supus mijlocul de transport unor verificări minuțioase, implicând și câinele de serviciu al vămii. Acesta a semnalat prezența produselor din tutun în rezervorul din față al autocarului.

În rezultatul acțiunilor de specialitate, au fost depistate 1.200 pachete de țigări marcate cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Potrivit cercetărilor preliminare, bunurile urmau să fie comercializate ilegal pe piața neagră din Uniunea Europeană.

În consecință, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar mijlocul de transport a fost reținut până la stabilirea tuturor circumstanțelor.

Potrivit articolului 4397 Cod Contravențional al Republicii Moldova, bunurile utilizate sau destinate pentru săvârșirea unei contravenții sunt pasibile confiscării speciale. Confiscarea specială constă în trecerea forțată şi gratuită a bunurilor în proprietatea statului.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media