ULTIMA ORĂ/ Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu. Avocat: „Este o decizie care contravine tuturor practicilor stabilite de instanțele europene”

16 noiembrie 2022, 17:44 Justiție 147
Marina Tauber, la Curtea de Apel Chișinău.  Sursa: Replica Media

O nouă ședință de judecată în dosarul Marinei Tauber a avut loc, astăzi, 16 noiembrie, la Curtea de Apel Chișinău (CA) în cadrul căreia magistrații au respins solicitarea avocaților și au decis că deputata Partidului ȘOR, Marina Tauber, să rămână în arest la domiciliu.

„Decizia de astăzi a fost una așteptată, având în vedere că a fost o ședință de judecată scurtă. Asta demonstrează o dată în plus că actuala guvernare și-a ieșit din minți. În foarte scurt timp, ei nu vor mai sta în fotoliile moi, ci în Penitenciarul nr. 13, izolator, mai exact, acolo unde se află colegii noștri. Data viitoare, când procurorii vor mai veni să-și ceară scuze pentru că m-au reținut și plasat în arest ilegal, așa cum s-a mai întâmplat, nu vor mai fi iertați, ci pedepsiți. Jos Procuratura! Fiecare procuror și judecător care sunt implicați în fărădelegi vor răspunde pentru acestea. Le mulțumesc tuturor colegilor care au venit astăzi să mă susțină, în special liderului nostru Ilan Șor. Echipa noastră, care este condusă de cel mai bun lider, va găsi soluții pentru toate problemele”, a declarat Marina Tauber, după ședința de judecată.

De asemenea, Marina Tauber a menționat că protestele antiguvernamentale vor fi și mai mari și i-a invitat pe cetățeni la o nouă manifestație de amploare, care va avea loc vineri, la ora 13:00, la Procuratura Generală.

„Toată lumea trebuie să fie vineri, la ora 13:00, la Procuratura Generală, pentru a scăpa această instituție de corupție și de influența politică. Regret că nu voi putea fi alături de voi. Actualul procuror general interimar, care este corupt trebuie demis. Ion Munteanu, Maia Sandu, Sergiu Litvinenco, Veronica Dragalin sunt persoanele din cauza cărora eu și colegii mei ne aflăm în arest. Ei utilizează procuratura drept bâtă politică. Noi, cei care avem o altă opinie decât cea a guvernării, trebuie să stăm după gratii, în opinia lor. Maia Sandu a pierdut controlul partidului. Asta deși ea spunea că nu mai conduce PAS. În realitate, ea utilizează Președinția în calitate de oficiu pentru ședințe de partid. Asta în timp ce, pentru întreținerea acestei instituții, sunt folosiți bani publici. Îi atenționez pe reprezentanții PAS că vor fi următorii care vor sta la pușcărie, dacă nu vor executa ordinele Maiei Sandu. În ceea ne privește, sunt sigură că noi vom învinge”, a declarat Marina Tauber, înainte de ședința de judecată.

La rândul său, Iulian Balan, avocatul Marinei Tauber, califică drept neîntemeiată decizia Curții de Apel Chișinău.

„Este o decizie care contravine tuturor practicilor stabilite de instanțele europene, precum CtEDO. Nu au fost aduse argumente de fapt și de drept, care ar justifica decizia. Acuzarea de stat ar fi trebuit să vină cu acuzații noi, dar aceasta invocă de fiecare dată aceleași argumente”, a menționat Iulian Balan.

Știrea se actulizează...

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media