Și contul de Telegram al ministrei de Interne a fost spart. Ana Revenco: „Voi studia aceste postări, atribuite mie”

18 noiembrie 2022, 14:31 Politică 199
Ministra MAI, Ana Revenco.  Sursa: Replica Media

Ministra Afacerilor Interne (MAI), Ana Revenco, este următoarea persoană publică vizată în așa-zisul „Moldova Leaks”, unde apar pe un site anonim pretinse conversații de pe Telegram ale persoanelor cu înaltă funcție în stat. Potrivit site-ului, au fost făcute publice 422 de chat-uri. Șefa MAI a anunțat că „va studia aceste postări”.

„Mă așteptam să fiu și eu vizată de aceste „dezvăluiri”. Voi studia aceste postări, atribuite mie din contul de Telegram, pentru a vedea ce este cu ele”, a scris Revenco pe pagina de Facebook.


Amintim că director executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice (IPIS), Vadim Pistrinciuc, consilierului prezidențial, secretarul Consiliului Suprem de Securitate, Dorin Recean, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, au fost ținta spargerilor de pe Telegram.

  Amintim că, pe 9 noiembrie, canalele oficiale de Telegram ale președintei Republicii Moldova Maia Sandu și a vicepremierului Andrei Spinu au fost sparte de persoane necunoscute.

    Pe cele două conturi au fost distribuite mesaje identice despre „corupția în instituțiile statului” și cu un link către un site care conține o pretinsă corespondență de pe telefonul ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco.

    Alina
    publicat de:
    Alina Baran
    „Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
     

    Discuțiile Replica Media