Kremlinul amenință că va înceta să vândă petrol țărilor care impun plafoane de preț pentru resursele energetice ale Rusiei

2 septembrie 2022, 16:00 Rusia 163
Kremlin.  Sursa: Anadolu Agency

Kremlinul a declarat vineri că Rusia va înceta să mai vândă petrol țărilor care impun plafoane de preț pentru resursele energetice ale Rusiei – plafoane care, potrivit Moscovei, ar duce la o destabilizare semnificativă a pieței globale a petrolului, relatează Reuters.

„Companiile care impun un plafon de preț nu se vor număra printre beneficiarii petrolului rusesc”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în cadrul unei conferințe telefonice, susținând comentariile făcute joi de vicepremierul Alexandr Novak.

„Pur și simplu nu vom coopera cu ei pe principii care nu țin de piață”, a spus Peskov.

Țările G7, un grup al celor mai bogate națiuni occidentale din lume, ar urma să anunțe vineri, 2 septembrie, un acord privind instituirea unui plafon de preț la achizițiile de petrol rusesc, în încercarea de a limita câștigurile Kremlinului din exporturi și de a reduce sprijinul financiar pentru războiul său împotriva Ucrainei.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media