Ce facem dacă rămânem fără curent electric? MAI a publicat un ghid cu măsuri de securitate pentru cetățeni

29 noiembrie 2022, 12:05 Societate 167
Bec.  Sursa: CC0, via Pixabay

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a publicat un ghid dedicat cetățenilor pentru situațiile în care sistemul energetic al Republicii Moldova ar putea din nou să cedeze din cauza bombardamentelor rusești din Ucraina. Setul de recomandări a fost elaborat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Poliția de Frontieră și este menit să informeze despre măsurile de siguranță pe cei care se află în încăperi, pe pietoni și șoferi, dar și pe cei călători care vin sau pleacă din Republica Moldova.

„Republica Moldova se confruntă cu provocări majore, manifestate prin intermediul războiului hibrid. Astăzi a ajuns o normalitate să rămânem în beznă, din cauza atacurilor furibunde ale Rusiei asupra infrastructurilor civile și oamenilor de rând din Ucraina.

În această situație, trebuie să fim pregătiți în orice moment să înfruntăm din nou întunericul. Pentru protecția cetățenilor, Poliția Republicii Moldova, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Poliția de Frontieră au pregătit un ghid de recomandări în cazul deconectărilor de la energia electrică, pentru cazurile în care sunteți în călătorie, vă aflați la volan, sunteți pieton sau vă aflați în clădiri.

Războiul hibrid se manifestă tot mai pronunțat, iar amenințările cresc în intensitate. Angajații Ministerul Afacerilor Interne asigură că toate forțele subdiviziunilor sistemului s-au mobilizat pentru acordarea suportului și siguranței fiecărui cetățean.În caz de necesitate, apelați la numărul unic 112 sau la cel mai apropiat polițist, carabinier sau pompier”, transmit reprezentanții MAI.MAI dă asigurări că angajații săi vor fi la dispoziția cetățenilor în permanență și a îndemnat pe cei care au nevoie de ajutor să apeleze 112.

„Vedem cum a evoluat situația de la 24 februarie până în prezent, acest lucru însemnând îndurarea mai multor lipsuri pentru cetățeni și presiunea mai mare pe sistemul afacerilor interne.

MAI este alături de cetățeni, gata să ofere suport indiferent de situație iar subdiviziunile MAI sunt permanent la datorie, în prima linie și rămân dedicați pentru siguranța cetățeanului. MAI îndeamnă cetățenii să rămână uniți, pentru că unitatea este puterea țării noastre. Rezistăm împreună!”.

Amintim că Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), Andrei Spînu, a anunțat marți dimineața că în perioada 29-30 noiembrie, din cauza posibilelor atacuri masive cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, există riscul de deconectări de la energia electrică în toată țara.

Și el a dat asigurări că toate serviciile statului sunt pregătite să intervină și să restabilească livrarea de energie electrică în termeni restrânși, însă a rugat cetățenii să fie precauți și pregătiți.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media