Cadourile oferite lui Putin, de ziua lui. Aleksandr Lukașenko i-a dăruit un tractor

7 octombrie 2022, 18:32 Rusia 320
Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko.  Sursa: Euractiv

Mai mulți lideri străini l-au felicitat pe președintele rus Vladimir Putin cu ocazia zilei sale de naștere. Astăzi acesta a împlinit 70 de ani.

Potrivit serviciului de presă al Kremlinului, la 7 octombrie, Putin a primit telefoane de felicitare din partea președintelui Kârgâzstanului, Sadir Japarov, a președintelui Cubei, Miguel Diaz-Canel Bermudez, a liderului turc Recep Tayyip Erdogan, a președintelui sud-african Cyril Ramaphosa și a primului președinte al Kazahstanului, Nursultan Nazarbaiev.

Iar președintele belarus Alexander Lukașenko, care a sosit la Sankt Petersburg pentru o reuniune informală a liderilor CSI, a declarat că i-a oferit lui Putin un tractor BELARUS-1523.3. „Tractorul cu care lucrez este cel mai bun, făcut manual”, a spus Lukașenko.


Un alt cadou interesant este o piramidă de pepeni, care s-a format în apropierea Palatului Constantin. Aceasta a fost ideea președintelui tadjik Emomali Rakhmon. Corespondenții relatează că în apropiere se află o piramidă similară de pepeni.

Canalul Nexta i-a îndemnat pe oamenii de pe Twitter să spună ce i-ar transmite lui Vladimir Putin la aniversarea celor 70 de ani. Unii au făcut referire la metodele folosite de regimul de la Moscova de a scăpa de opozanți și anume la „o ceașcă de ceai bun”.

Aflat în arest la domiciliu, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a transmis un mesaj de felicitare președintelui rus, Vladimir Putin, cu ocazia zilei sale naștere. Acesta i-a urat liderului de la Kremlin „putere, forță și credință”.

Anatol
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media