Gazul metan s-a scumpit de la 1 octombrie cu încă cinci lei. Noile tarife afișate le stațiile Transautogaz

2 octombrie 2022, 11:39 Economie 2034
Stație Autogaz.  Sursa: Transautogaz via Facebook

Compania Transautogaz, deținută de monopolistul Gazprom, a scumpit din nou gazul comprimat pe care îl vinde la stațiile proprii. Astfel, începând de sâmbătă, 1 octombrie, tariful pentru un litru de gaz natural comprimat este 28 de lei, cu cinci lei mai mare decât cel stabilit pentru luna precedentă.

În același timp, tariful la gaz natural lichefiat rămâne același - 16,40 lei.

„În condițiile continue de majorare a prețurilor pentru gaze naturale comprimate, Transautogaz anunță o modificare a prețului pentru metan din 1 octombrie 2022 pe întreaga rețea a stațiilor de alimentare”, a anunțat Transautogaz a anunțat compania în ultima zi a lunii trecute, pe 30 septembrie.

Este a patra oară în acest an când compania majorează prețul la metan. Ultima rundă de majorare a fost la 1 septembrie, când tariful pentru un metru cub de gaz natural comprimat s-a scumpit cu 1,7 lei și s-a ridicat la 23 de lei, iar tariful la gaz lichefiat s-a scumpit cu 10 bani.

Runda precedentă de scumpire a avut loc la 1 iulie, când s-a stabilit un tarif de 21,20 lei pentru un litru de gaz natural comprimat și de 16,30 lei pentru un litru de gaz natural lichefiat.

Motivul majorării este simplu - gazul metan cu care se alimentează automobilele este, de fapt, acelaşi gaz livrat şi în casele cetăţenilor. În prezent, conform hotărârii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) de la 21 septembrie, tariful la gaz pentru consumatorii casnici costă 29,26 lei (inclusiv TVA) pentru un metru cub, cu 6,27 lei mai scump decât tariful precedent.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media