Republica Moldova a obținut trei medalii de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Balcanică de Informatică

10 octombrie 2022, 13:19 Educație 110
Republica Moldova a obținut trei medalii de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Balcanică de Informatică.  Sursa: mec.gov.md

Echipa Republicii Moldova a obținut trei medalii de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Balcanică de Informatică, desfășurată la București, România, în perioada 3-8 octombrie 2022. La Olimpiadă au participat 63 de elevi din 16 țări, Republica Moldova fiind reprezentată de patru elevi și doi profesori.

Medaliați cu bronz sunt Alexandru Andrei, Victor Vorona, elevi la Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău și Marian Soltan, elev la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău, iar mențiune de onoare a obținut Veaceslav Guzun, elev al Liceului Teoretic „Orizont” din Chișinău.

La Olimpiada Balcanică de Informatică au participat 63 de elevi din 16 țări, Republica Moldova fiind reprezentată de 4 elevi și 2 profesori:

  1. Alexandru Andrei, elev în clasa a XII-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;
  2. Marian Soltan, elev în clasa a XI-a, Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, mun. Chișinău;
  3. Victor Vorona, elev în clasa a XII-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;
  4. Veaceslav Guzun, elev în clasa a XII-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;
  5. Sergiu Corlat, magistru în științe exacte, prorector pentru digitalizare, Universitatea de Stat din Moldova;
  6. Igor Bercu, șef Direcția platforme digitale, Agenția de Guvernare Electronică.

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează mulțumiri membrilor Consiliului Olimpic Republican la Informatică pentru dedicație și implicare în pregătirea lotului olimpic național.

Totodată, Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare îi felicită pe elevii olimpici, profesorii și părinții acestora, dorindu-le succese în continuare.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media