„Minoritățile din R. Moldova trebuie susținute și încurajate să fie parte la toate deciziile importante ”. Europarlamentarul Eugen Tomac, în vizită la Comrat: S-a întâlnit cu guvernatoarea Găgăuziei Irina Vlah

21 octombrie 2022, 10:58 Politică 97
Eugen Tomac și Irina Vlah.  Sursa: Eugen Tomac/Facebook

Eurodeputatul român Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), se află în Republica Moldova, iar joi, 20 octombrie, politicianul a fost într-o vizită la Comrat, unde a avut o întrevedere inclusiv cu bașcana Găgăuziei Irina Vlah.

„Consider că dialogul este esențial întotdeauna, dar mai ales în aceste vremuri dificile. Minoritățile din R. Moldova trebuie susținute și încurajate să fie parte la toate deciziile importante ce țin de atingerea obiectivelor de interes național.

Prin urmare, mi-am exprimat, în cadrul discuției cu doamna Vlah, întreaga deschidere față de cetățenii R. Moldova din regiunea găgăuză, precum și disponibilitatea de a lucra împreună la proiecte utile pentru comunitatea locală și instituțiile de învățământ”, a declarat Eugen Tomac.

De asemenea, europarlamentarul a întreprins o vizită la liceul cu predare în limba română „Mihai Eminescu” din Comrat, instituție reabilitată cu sprijinul statului român.

Aici își desfășoară activitatea profesori ce au reușit să creeze o instituție de învățământ la standarde europene.

„Sunt convins că toți oamenii de bună credință din R. Moldova își doresc un viitor liniștit și prosper. Iar el poate fi construit doar prin acțiuni comune și cu sprijin european”, a mai adăugat Tomac.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media