Incendii pe insula Thassos din Grecia. MAEIE: Autoritățile elene au dispus evacuarea cetățenilor din regiune, în timp ce pompierii intervin pentru stingerea incendiilor

11 august 2022, 15:50 Societate 75
Thassos, Grecia.  Sursa: Replica Media

Un incendiu puternic de vegetație a izbucnit miercuri noapte pe Insula Thassos din Grecia, una dintre destinațiile preferate de cetățenii Republicii Moldova. În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că autoritățile elene au dispus evacuarea cetățenilor din regiune, în timp ce pompierii intervin pentru stingerea incendiilor.

Totodată, MAEIE subliniază că niciun cetățean moldovean nu a fost afectat, nefiind până la această oră recepționate solicitări de asistență în adresa misiunii noastre diplomatice la Atena.

În context, recomandăm cetățenilor moldoveni să evite deplasările în zonele afectate de incendii, iar cei care deja se află în cele zone, să ia legătura cu misiunea noastră diplomatică.

MAEIE, prin intermediul ambasadei țării noastre la Atena menține permanent contactul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară în funcție de solicitări. Cetățenii ne pot contacta la următoarele numere de telefon ale Ambasadei Republicii Moldova la Atena: +30 699 793 9458, sau via email: [email protected], precum și la Centrul de Apel al MAEIE: 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau 022 23 20 02, email: [email protected]

Peste 13.000 de hectare au ars în Grecia anul acesta, potrivit forţelor de apărare civilă.

Mai multe incendii ar fi fost acţiuni de incendiere premeditată. Schimbările climatice reprezintă, potrivit meteorologilor, un factor care accelerează incendiile.

După mai multe luni de secetă cauzată de temperaturile ridicate şi de vânturile puternice, condiţiile ar putea transforma orice mic incendiu într-un incendiu forestier masiv, au declarat joi meteorologii la postul de radio naţional.

Diana
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media