Circa 8 mii de elevi din familii defavorizate vor beneficia de ajutoare a câte 700 lei pentru pregătirea de școală

3 august 2022, 14:48 Educație 209
Școală, elev, elevi, clasa I.  Sursa: Replica Media

Elevii din familiile social-vulnerabile din capitală vor beneficia de ajutor financiar pentru pregătirile de noul an școlar. Primăria municipiului Chișinău anunță că aproximativ 8 000 de copii vor primi câte 700 de lei.

La prima etapă vor beneficia de ajutorul enunțat 6 423 de copii, în acest scop fiind alocați 4,5 milioane de lei, conform listelor prezentate de Direcția generală educație, tineret și sport, în baza cererilor depuse la instituțiile de învățământ.

Beneficiarii de ajutor material unic pentru pregătirea de școală sunt familiile fără venituri sau cu venituri mici, familiile cu mulți copii, cele monoparentale sau în care unul din părinți are grad de dizabilitate și familiile în care a fost instituită tutelă/curatelă (cu părinți decedați, lipsiți de drepturile părintești, inapți de muncă).

Titularii ajutorului material pot ridica plățile în perioada 02 - 02 noiembrie 2022, prin intermediul sucursalelor Î.S „Poşta Moldovei", la prezentarea actului de identitate.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media