VIDEO/ Două mașini de 100 și 20 de mii de euro, aduse ilegal în țară din UE, au fost confiscate la Ceadîr Lunga

29 august 2022, 09:16 Societate 414
Mașină, introdusă ilegal în țară.  Sursa: Poliția RM

Două automobile de lux importate ilegal din Europa, a căror valoare totală depășește 2,3 milioane lei, au fost ridicate de oamenii legii, în Ceadîr-Lunga. În acest caz sunt cercetați doi bărbați, bănuiți că ar face parte dintr-un grup criminal organizat specializat în contrabandă cu automobile.

Cei doi suspecți sunt domiciliați în Ceadîr-Lunga și au vârsta de 26 și, respectiv, 38 de ani.

Ofițerii INI, sub conducerea procurorilor PCCOCS, au ridicat automobilele de lux, în urma unor percheziții care au avut loc pe acest dosar penal.

Valoarea pe piață a unuia din ele depășește 100.000 euro, iar a altuia – peste 20.000 euro, care însumat și convertit în valută națională cifrează peste 2,3 milioane lei.

În rezultatul perchezițiilor au fost ridicate cheile și documentele automobilelor de contrabandă, dispozitive electronice de stocare a informației, telefoane mobile și mijloace bănești provenite din activități ilegale.

Potrivit oamenilor legii, cei doi bănuiți și-au desfășurat activitatea de contrabandă o anumită perioadă de timp, după care au oamenii legii au primit informația operativă care a permis monitorizarea și documentarea faptelor.


Ulterior perchezițiilor, bunurile ridicate au fost anexate la dosar ca și corpuri delicte.

Investigațiile continuă, în vederea stabilirii altor aspecte ale infracțiunii și altor persoane implicate, timp în care aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media