LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 155. Ucraina a confiscat bunuri rusești și belaruse în valoare de aproape 40 de miliarde de grivne / Oficiali americani: Cel puțin 75.000 de ruși au fost uciși sau răniți în războiul din Ucraina

28 iulie 2022, 07:34 Ucraina 634
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Ucraina se află în cea dea 155-a zi de rezistență împotriva armatei ruse, care a invadat teritoriul ucrainean, la 24 februarie. În dimineața zilei de 28 iulie, forțele de ocupație ruse au lansat un atac cu rachetă asupra districtului Vîșgorod din regiunea Kiev, lovind un obiect de infrastructură. Nu se cunosc deocamdată detalii despre victime.

Totodată, din luna mai, Forțele de Apărare ale Ucrainei au eliberat 23 de așezări în regiunea Harkiv, iar procesul de deocupare a regiunii continuă, a declarat Oleg Sinegubov, șeful Forțelor Armate ucrainene. El a asigurat că, din moment ce apărătorii ucraineni au împins inamicul departe de periferia Harkiv-ului și au mers în nordul regiunii, aproape de granița de stat, ocupanții „nu au pus mâna pe niciun metru de pământ”.

Cât despre noul procuror general al Ucrainei, liderul de la Kiev, Vladimir Zelenskiy, afirmă că Andrii Kostin este „o persoană cinstită, profesionistă”, care „ştie cum să lucreze sistematic”.

Între timp, Ucraina se pregătește să-și sporească exporturile de energie electrică către Uniunea Europeană pentru a ajuta Europa să „reziste presiunii energetice” care vine dinspre Moscova, a mai spus Zelenskiy.

UPDATE 21:37. În seara zilei de 28 iulie, forțele de ocupație ruse au deschis focul asupra Mykolaiv. Mai multe explozii au răsunat în oraș: ocupanții au lovit sectorul privat, a raportat primarul orașului Mykolaiv Oleksandr Sienkovych și șeful OVA Mykolaiv Vitali Kim.

În prezent, se știe că ocupanții au deteriorat clădiri de locuit, precum și un punct de distribuire a ajutorului umanitar. Salvatorii s-au deplasat la fața locului. Nu au fost raportate victime sau răniți.

Primarul Mykolaiv a cerut cetățenilor să nu ignore avertismentul de raid aerian și să rămână în adăposturi.UPDATE 20:21. Cel puțin 75.000 de ruși au fost uciși sau răniți în războiul din Ucraina, spun oficialii americani.

Oficialii americani estimează că numărul deceselor în rândul rușilor în război este de mult timp de ordinul zecilor de mii.

„Am fost informați că peste 75.000 de ruși au fost fie uciși, fie răniți, ceea ce este enorm”, a declarat pentru CNN Elissa Slotkin, un reprezentant al Camerei care a participat anterior la un briefing al guvernului SUA.

Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Vladimir Putin, a respins cifrele și le-a catalogat drept „false” și a susținut că acestea sunt rapoarte din presă, nu constatări ale guvernului SUA.

Nu există informații actuale de la autoritățile oficiale din Rusia cu privire la numărul deceselor, cel mai recent număr oficial de decese fiind încă de 1.351.

Pierderile din partea ucraineană sunt, de asemenea, neclare.


UPDATE 19:38. Cabinetul de Miniștri de la Kiev a înregistrat un proiect de lege care se referă la modificarea legii „Cu privire la cetățenia Ucrainei”, „Cu privire la asigurarea funcționării limbii ucrainene ca limbă de stat”, dar și la condițiile de acceptare a cetățeniei ucrainene, potrivit unui comunicat oficial.

După adoptarea acestei legi, pentru a obține cetățenia ucraineană, va fi necesară promovarea unui examen cuprinzător privind cunoașterea elementelor de bază ale Constituției Ucrainei, istoria Ucrainei și limba ucraineană.

Persoanele care primesc cetățenia pentru servicii remarcabile pentru Ucraina, sau cei care servesc în Forțele Armate ale Ucrainei și primesc cetățenia, trebuie să promoveze trei examene relevante în termen de doi ani de la primirea acesteia


UPDATE 19:10. Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova, celebră pentru momentul în care a întrerupt ştirile unei televiziuni de stat, prezentând un afiş împotriva invaziei din Ucraina, a fost condamnată joi la o amendă pentru noi declaraţii antirăzboi, transmite AFP și Agerpres.

Un tribunal din Moscova a amendat-o pe Ovsiannikova cu 50.000 de ruble (circa 800 de euro) pentru "discreditarea" forţelor armate ale Rusiei, infracţiune introdusă în codul penal rus în martie.

Instanţa a reţinut că jurnalista declarase în 13 iulie presei că aşa-zisa "operaţiune militară specială" - denumirea oficială folosită de Moscova pentru atacul împotriva Ucrainei - este "o crimă". Ea a vorbit

UPDATE 18:30. ONU se așteaptă ca prima rundă de export a cerealelor să plece din porturile ucrainene deblocate pe 29 iulie.

Acest lucru a spus secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare, Martin Griffiths.

„Sperăm și plănuim că prima navă cu cereale ucrainene să poată pleca în zilele următoare. Sper că se va întâmpla mâine”, a spus el.


UPDATE 17:45. Senatul SUA adoptă o rezoluție prin care cere Departamentului de Stat să recunoască Rusia drept stat sponsor al terorismului.

Pe 28 iulie, Senatul SUA a aprobat în unanimitate o rezoluție neobligatorie prin care îi cere secretarului de stat Antony Blinken să desemneze Rusia drept sponsor de stat al terorismului pentru „actele sale de terorism internațional” din Cecenia, Georgia, Siria și Ucraina, care „au dus la decese” a nenumăraților oameni nevinovați” și pentru „răspândirea terorii în întreaga lume prin rețele militare private de mercenari, precum Grupul Wagner”.

O măsură similară a fost introdusă în Camera Reprezentanților S.U.A, ccrie Kyiv Independent.


UPDATE 17:00. De la începutul invaziei rusești pe scară largă a Ucrainei, instanțele ucrainene au confiscat activele companiilor rusești și belaruse în valoare de aproape 39,5 miliarde de grivne, raportează Direcția de Investigații Strategice a Poliției Naționale.

În special, oamenii legii au confiscat vehicule în valoare de 1,3 miliarde grivne, care deservesc în prezent Forțele Armate ale Ucrainei.

Printre alte bunuri confiscate din Ucraina, ai căror beneficiari finali sunt cetățenii țării agresoare, se numără instalațiile de foraj, o companie aeriană, titlurile bancare, avioane, vagoane și mii de tone de combustibil.

Oamenii legii notează că de la începutul războiului în sfera economică, Departamentul a trimis rechizitori împotriva a 270 de persoane în 67 de procese penale legate de afaceri pro-ruse. În total, au fost anunțate 407 suspiciuni în 216 procese penale și au fost efectuate peste o mie de percheziții.


UPDATE 15:56. Cel puțin 15 persoane au fost rănite în urma bombardării districtului Vîșhorod din regiunea Kiev, a declarat șeful poliției din regiune, Andrei Nebitov.

Atacul de dimineață al regiunii a fost anunțat anterior de șeful administrației regionale Kiev, Alexei Kuleba.

Potrivit acestuia, 5 rachete au lovit districtul Vîșhorod, alte 2 au fost doborâte de apărarea antiaeriană.

Ca urmare, infrastructura a fost avariată. Dimineața, doar cinci persoane erau rănite.

Andrey Nebitov a adăugat că, datorită răspunsului în timp util la semnalul de alarmă, au fost evitate consecințe mai grave. Polițiștii au găsit și fragmente dintr-o altă rachetă rusească în centura forestieră.


UPDATE 15:00. Președintele lituanian Gitanas Nauseda, care se află la Kiev, a vorbit astăzi la în Rada Supremă a Ucrainei:

„Cei care încearcă să stea pe două scaune, ajung pe podea mai devreme sau mai târziu”, a spus Nauseda, făcând aluzie la unii dintre vecinii Ucrainei.

„Mulțumim domnule Nauseda pentru susținere, țara noastră se poate baza oricând pe Lituania”, a scris pe rețele deputatul ucrainean Alexei Goncearenco.UPDATE 14:45. Senatul SUA a adoptat o rezoluție prin care cere Departamentului de Stat să recunoască Rusia ca stat sponsor al terorismului.

Documentul spune că motivul unei astfel de decizii a fost, în special, „o campanie de teroare împotriva civililor în timpul celui de-al Doilea Război Cecen”, sprijinul pentru separatiștii din Donbass din 2014, „atacuri împotriva civililor nevinovați din Siria”, „bombaj nediscriminatoriu”. a centrelor civile din Cecenia, Georgia, Siria și Ucraina, ducând la moartea a nenumărați bărbați, femei și copii nevinovați”.

Kievul a cerut anterior ca Rusia să fie recunoscută ca stat sponsor al terorismului. „Mulțumesc Senatului pentru susținerea apelului Ucrainei. Rusia este un stat terorist. Este timpul să recunoaștem acest lucru oficial și să distrugem economia rusă", a scris Andrei Iermak, șeful biroului președintelui Ucrainei, pe canalul său Telegram.

Reprezentanta oficială a Ministerului rus de Externe, Maria Zakarova, a numit anterior o astfel de inițiativă „o măsură de natură idioată”, notează agenția de stat TASS. Ea a mai spus că astfel de mișcări ale SUA nu vor rămâne fără răspuns de către Rusia.


UPDATE 14:21. Roskomnadzor a cerut ca certificatul de înregistrare al Novaya Gazeta să fie declarat nul, transmite BBC. Procesul corespunzător a fost depus la Tribunalul Districtual Basmanny din Moscova.

Novaya Gazeta este la curent cu procesul și și-a construit deja o linie de apărare, a declarat pentru RIA Novosti un secretar de presă al redactorului-șef.

Sunt două procese, unul dintre ele a fost deja programat pentru o ședință de judecată, a explicat pentru BBC Nadejda Prusenkova, reprezentantă Novaya Gazeta.

„Întâlnirea a fost programată în baza unui proces de revocare a înregistrării site-ului ziarului www.novayagazeta.ru. Ieri am primit [o notificare], am fost neplăcut surprinși, dar oficial au dreptul să facă acest lucru. Sunt anularea site-ului web după două avertismente de la Roskomnadzor, pe care le-am primit în martie înainte ca Novaya Gazeta să-și suspende activitatea. Nu ne facem iluzii cu privire la procedurile judiciare interne, dar vom merge în instanță", a spus ea.

Al doilea proces este despre revocarea certificatului de înregistrare a publicației tipărite. A fost înregistrată la Tribunalul Basmanny din Moscova în urmă cu câteva zile și nu a primit încă nicio notificare despre aceasta de la redacție, a adăugat Prusenkova.

Pe 28 martie, Novaya Gazeta și-a suspendat publicarea din cauza unui al doilea avertisment din partea Roskomnadzor. Primul avertisment pentru Novaya Gazeta a fost emis pe 22 martie. Așa cum se spunea la acea vreme în RKN, ar fi fost legată de absența unui marcaj al unui agent străin NPO într-unul dintre materiale. Roskomnadzor a cerut să editeze imediat materialul fără a marca și să îl raporteze. Al doilea avertisment al RKN a amenințat că va retrage licența.

Pe 15 iulie, editorii Novaya Gazeta au anunțat lansarea unei reviste numite NO.New Story-Gazeta. La șapte zile de la lansarea site-ului, Roskomnadzor l-a blocat.

Novaya Gazeta plănuia să continue publicarea după încheierea „operațiunii speciale pe teritoriul Ucrainei” - așa cum se cere să fie numită invazia militară a autorităților ruse.


UPDATE 13:30. Agenția Federală de Transport Aerian a prelungit interdicția zborurilor către aeroporturile din partea de sud și centrală a Rusiei până pe 5 august, până la ora 03:45, ora Moscovei.

Interdicțiile se aplică aeroporturilor din Anapa, Belgorod, Bryansk, Voronej, Gelendzhik, Krasnodar, Kursk, Lipețk, Rostov-pe-Don, Simferopol și Elista.

Restricțiile privind zborurile către aeroporturile sudice ale Federației Ruse au fost introduse pe 24 februarie după începerea invaziei ruse a Ucrainei. Rosaviația extinde restricția pentru zborurile în ele pentru a 26-a oară.

Departamentul notează că alte aeroporturi din Rusia, inclusiv cele internaționale, funcționează normal.


UPDATE 12:53. Armata rusă a atacat regiunea Dnepropetrovsk, drept urmare o persoană a murit, două au fost rănite, a declarat șeful administrației regionale Dnepropetrovsk, Valentin Reznicenko.

„Au acoperit comunitatea Shirokovskaya cu focul de la MLRS. Au lovit intenționat întreprinderea agricolă din Shestern”, a scris el pe canalul său Telegram.

Potrivit lui Reznicenko, un incendiu a izbucnit în urma bombardamentelor, iar salvatorii lucrează acum la fața locului.

Se stabilește amploarea distrugerii.UPDATE 12:19. Compania turcă Baykar a anunțat că va oferi Ucrainei gratuit drona de atac Bayraktar, pentru care polonezii strânseseră fonduri anterior, potrivit jurnalistului polonez Slawomir Serakowski, inițiatorul strângerii de fonduri.

„Da, acum 22,5 milioane de zloți (peste 4,5 milioane de euro) strânși pentru dronă vor fi transferați de către polonezi în ajutorul umanitar pentru ucraineni. Alte 1,8 milioane de zloți (inclusiv veniturile din licitație), care au fost încasate în exces, vor fi transferate în fondul Forțelor Armate ale Ucrainei. Această sumă mai poate crește, deoarece strângerea de fonduri va continua până la sfârșitul săptămânii”, a declarat Serakowski.


UPDATE 11:40. Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a revocat cetăţenia ucraineană a doi cei mai cunoscuţi oligarhi din Ucraina, Igor Kolomoiski şi Ghennadi Korban, precum şi lui Vadim Rabinovici, un fost magnat devenit deputat de opoziţie, cei trei numărându-se printre cei mai bogaţi evrei din Ucraina, relatează canalul de televiziune israelian i24News, citează Agerpres.

Motivul oficial al acestei decizii pare să fie faptul că cei trei deţin o altă naţionalitate în afară de cea ucraineană, în cazul dat pe cea israeliană, în timp ce dubla naţionalitate este ilegală din punct de vedere tehnic în Ucraina, dar tolerată pe scară largă în practică, scrie AFP.


UPDATE 10:21. Primarul orașului Nikolaev Alexandr Senkevici anunță că în dimineața zilei de 28 iulie, trupele ruse au tras asupra localității.

În oraș s-au auzit explozii puternice, un localnic a fost rănit.

„Instituțiile de învățământ și clădirile rezidențiale au fost lovite astăzi de atacuri cu rachete. Teroriștii ruși nu se trădează și bombardează cu cinism infrastructura civilă din Nikolaev. O altă școală din oraș este aproape complet distrusă. O parte din clădire s-a prăbușit acolo. Un agent de securitate a fost rănit. Ferestrele și acoperişurile au fost sparte în casele private din apropiere. De asemenea, racheta a lovit teritoriul staţiei de apă a Universităţii noastre de Construcţii Navale, distrugând depozitul”, a spus el.


UPDATE 09:31. The New York Times scrie că administrația prezidențială americană estimează în mod tacit pierderile Rusiei în războiul cu Ucraina la 75.000 de morți și răniți.

Potrivit New York Times, administrația Biden dă un astfel de certificat congresmenilor - unul dintre ei, care a vizitat recent Ucraina, a povestit ziarului despre acest lucru. Potrivit congresmanului, care nu a fost numit, estimarea a 75.000 provine dintr-un memoriu pregătit pentru el și colegii săi de Departamentul de Stat, Departamentul Apărării, Șefii Statului Major Comun și de informații.

Anterior, un corespondent CNN a scris despre același lucru pe Twitter - potrivit acestuia, o astfel de evaluare a fost conținută într-o notă secretă pentru Camera Reprezentanților.

Ziarul în sine nu se angajează să judece realismul acestei evaluări.

„Tot timpul de la începutul războiului, Ucraina și Rusia și-au ascuns pierderile, făcându-se reciproc și întreaga lume să ghicească dimensiunea lor. Ambele părți au interesul să subestimeze numărul pierderilor: Rusia pentru a continua să spună audiențe interne despre succese, Ucraina pentru a menține spiritul de luptă”, amintește ziarul american cititorilor săi.

Dacă luăm raportul dintre morți și răniți ca 1:3, atunci estimarea totală de 75 de mii dă 18-19 mii de morți.

Serviciul rusesc BBC menține o listă cu victimele militarilor ruși în Ucraina împreună cu publicația Mediazona (recunoscută în Rusia drept „agent media-străin”) și o echipă de voluntari. S-a reușit deja să se confirme decesul a aproape 5 mii de oameni. Dar informațiile pe care le primește BBC de la cimitire dau motive de a crede că lista poate conține de cel puțin două ori mai puține nume ale morților decât sunt deja îngropați în Rusia.


UPDATE 09:21. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, într-un raport publicat în dimineața zilei de astăzi, a reușit să reflecte informații despre atacuri nocturne în nordul Ucrainei - mai precizează că Rusia „continuă să livreze lovituri aeriene și cu rachete, inclusiv de pe teritoriul Republica Belarus”.

În plus, raportul spune că în direcția Slaviansk, pentru a căuta slăbiciuni în apărarea unităților ucrainene, inamicul a efectuat operațiuni de asalt în direcțiile Dovgenkie-Mazanovka și Pasika-Dolina, dar nu a reușit. În direcția Kramatorsk, inamicul nu a efectuat operațiuni active.

În direcția Bakhmut, trupele ruse încearcă să îmbunătățească situația tactică. Armata rusă a avut succes parțial în a lua cu asalt satul Verșina, unde sunt înrădăcinate la periferia de sud-est.

Însă încercarea armatei ruse de a avansa în direcția Vladimirovka-Soledar și Stryapovka-Soledar s-a încheiat cu eșec, potrivit Statului Major ucrainean.


UPDATE 08:46. Forțele armate ale Ucrainei raportează că nouă rachete au lovit regiunea Cernihiv în această dimineață devreme. Guvernatorul regional Veaceslav Ceaus a declarat că o serie de rachete au fost lansate de pe teritoriul Belarusului, lovind comunitatea Honcharivska în jurul orei 5 dimineața.

„Astăzi ne-am trezit cu toții foarte devreme și această trezire a fost foarte deranjantă, am auzit explozii”, a scris guvernatorul pe Telegram.


UPDATE 08:15. Rusia redistribuie trupele în sudul Ucrainei.

Forțele ruse întreprind o „redistribuire masivă” a trupelor în trei regiuni de sud ale Ucrainei, ceea ce pare a fi o schimbare de tactică a Moscovei, a declarat miercuri un consilier principal al președintelui Vladimir Zelenskiy.

Alexei Arestovici a spus că Rusia trimite trupe în regiunile Melitopol, Zaporojie și în Herson, semnalând o schimbare a tacticii de apărare strategică împotriva atacului, scrie The Guardian.


UPDATE 08:00. Autoritățile ucrainene susțin că operațiunea sa de eliberare a Hersonului „a început deja” după ce a lovit miercuri ruta cheie de aprovizionare a Rusiei prin podul Antonivskiy în orașul din sudul ocupat de ruși.

Anterior, s-a declarat că regiunea va fi „eliberată definitiv” de forţele ruse până în septembrie.

„Putem spune că regiunea Herson va fi cu siguranţă eliberată până în septembrie şi toate planurile ocupanţilor vor eşua”, a declarat într-un interviu consilierul şefului administraţiei militare regionale Herson loial Kievului, Serghei Khlan, la televiziunea ucraineană.


UPDATE 07:47. Ucraina se pregătește să-și sporească exporturile de energie electrică către Uniunea Europeană pentru a ajuta Europa să „reziste presiunii energetice” care vine dinspre Moscova, a declarat miercuri președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy, relatează AFP.

„Vom crește exporturile noastre de energie electrică către consumatorii din Uniunea Europeană”, a spus ZelenskI în discursul său zilnic.

Aceste declarații vin a doua zi după un acord al țărilor membre ale Uniunii Europene de a-și reduce în mod coordonat consumul de gaze și de a ajuta astfel Germania după o scădere drastică a livrărilor rusești.

Kievul și europenii acuză Moscova că folosește gazul ca armă economică și politică.


UPDATE 07:32. Preşedintele ucrainean, Vladimir Zelenskiy, afirmă că noul procuror general al Ucrainei, Andrei Kostin, este „o persoană cinstită, profesionistă”, care „ştie cum să lucreze sistematic”, scrie news.ro.

„Societatea consideră că asigurarea tuturor celor necesare pentru ca Rusia să fie făcută responsabilă pentru război este una dintre cele mai importante sarcini ale sale”, adaugă el.

Zelenski a vorbit, în mesajul video transmis miercuri noapte, şi despre numirea de către Parlamentul ucrainean a noului procuror general, Andrii Kostin.

„Este o persoană cinstită, profesionistă, el ştie cum să lucreze sistematic. Societatea consideră că asigurarea tuturor celor necesare pentru ca Rusia să fie făcută responsabilă pentru război este una dintre cele mai importante sarcini ale sale. Aceasta înseamnă cooperare cu Curtea Penală Internaţională, cu statele partenere care ajută la identificarea unor vinovaţi anume printre militarii ruşi; aceasta înseamnă înregistrarea faptelor crimelor comise de ocupanţi, asigurând o bază de dovezi pentru anchetarea fiecărui criminal de război. Instituţia Procurorului General este una dintre instituţiile cheie care lucrează pentru a face răspunzători toţi criminalii şi torţionarii ruşi pentru crimele împotriva ucrainenilor”, a spus Zelenskiy.


UPDATE 07:24. Din luna mai, Forțele de Apărare ale Ucrainei au eliberat 23 de așezări în regiunea Harkiv, iar procesul de deocupare a regiunii continuă, a declarat Oleg Sinegubov, șeful Forțelor Armate ucrainene.

El a asigurat că, din moment ce apărătorii ucraineni au împins inamicul departe de periferia Harkovului și au mers în nordul regiunii, aproape de granița de stat, ocupanții nu au pus mâna pe niciun metru de pământ.

„În majoritatea zonelor frontului din regiunea Harkov, Forțele Armate au forțat inamicul să se concentreze pe apărare, nu pe capturarea de noi teritorii. În timp ce luptele continuă, apărătorii noștri au ceva succes. Nu toate informațiile pot fi făcute publice deodată”, a spus Sinegubov, potrivit Hromadske.


UPDATE 07:23. Comandamentul de Sud informează că pe frontul de sud, rușii au încercat să lanseze un contraatac în două direcții pe 27 iulie, dar nu au reușit și s-au retras cu pierderi.

Totodată, armata ucraineană a eliminat în cursul zilei 66 de ocupanți, 13 echipamente și două depozite cu muniție.


UPDATE 07:10. În dimineața zilei de 28 iulie, forțele de ocupație ruse au lansat un atac cu rachetă asupra districtului Vîșgorod din regiunea Kiev: au lovit un obiect de infrastructură.

Informațiile despre victime sunt în curs de clarificare. Toate serviciile de urgență lucrează deja la fața locului, a declarat Alexei Kuleba, șeful OVA din Kiev.


REPLICA MEDIA transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie și 27 iulie.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media