Cumătrul lui Putin, Viktor Medvedciuk, rămâne fără o altă parte din avere: Instanța a dispus sechestru asupra a două terenuri, a două complexe hoteliere și altor bunuri în valoare de peste 40 milioane de hrivne

22 iulie 2022, 18:54 Ucraina 466
Viktor Medvedciuk.  Sursa: Zelenskiy official/Telegram

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a confiscat astăzi, 22 iulie, bunuri suplimentare în valoare de peste 40 de milioane de hrivne, terenuri și proprietăți, care aparțin deputatului fugar și cumătrul președintelui rus Vladimir Putin, Viktor Medvedciuk, și ale soției sale Oksana Marcenko.

Potrivit SBU, prin hotărâre judecătorească s-a impus arestarea, în special asupra:

  • drepturilor corporative ale LLC cu capital autorizat de 38 milioane UAH;
  • conturi bancare de 1,3 milioane UAH;
  • două terenuri cu suprafața de 3 și 5 hectare;
  • sediul a două complexe hoteliere cu o suprafață de 4,5 și 2,4 mii de metri pătrați.

La 14 aprilie, Judecătoria Lîciakivski din Lviv, la propunerea Biroului de Stat de Investigații și a Procuraturii Generale, a pus sechestru pe alte 154 de bunuri mobile și imobile ale cumătrului președintelui Rusiei, Vladimir Putin, Victor Medvedciuk și ale soției sale Oksana Marcenko.

La 22 mai, Rusia va studia posibilitatea de a face schimb de luptători din regimentul ucrainean Azov luaţi prizonieri contra lui Viktor Medvedciuk, un apropiat al lui Vladimir Putin, a declarat sâmbătă un deputat şi negociator rus, Leonid Sluţki.

Viktor Medvedciuk, 67 de ani, este un politician şi un bogat om de afaceri ucrainean, prieten al preşedintelui rus, care a fost arestat la jumătatea lui aprilie în Ucraina, în timp ce era căutat de la începutul ofensivei Kremlinului la sfârşitul lui februarie.

El se afla în arest la domiciliu din mai 2021, după ce a fost acuzat de „înaltă trădare” şi „tentativă de jefuire a resurselor naturale din Crimeea”, peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media