Un tablou de David Bowie, cumpărat cu 3 $ dintr-un magazin caritabil, estimat la peste 9.000 de dolari canadieni la o licitație

18 iunie 2021, 11:08 Arte 30
Tablou, o faţă în profil, ale cărei trăsături lipsesc, semnat de cântărețul britanic David Bowie.  Sursa: news.in-24.com

Un tablou pictat de cântăreţul britanic David Bowie, a fost scos la licitaţie online marţi şi a depăşit rapid estimarea, care a început de la 9.000 de dolari canadieni. Spre seară, lucrarea depășise suma de 17.000 de dolari, scrie News.in-24.

Tabloul pictat de cântărețul britanic David Bowie, cumpărat cu 5 USD de către un individ la un magazin caritabil și estimat între 9.000 și 12.000 de dolari canadieni (6.000 - 8.100 de euro), lucrarea, o pictură de 20 x 25 cm reprezentând un portret în profil, a depășit 17.000 de dolari la câteva ore după lansarea vânzării online care trebuie finalizată, joi, 24 iunie.

Vândut pentru prima dată în 2001 pe un site dedicat cântăreţului britanic, tabloul intitulat „DHead XLVI” a fost descoperit într-un magazin caritabil din Ontario, de unde un anonim l-a cumpărat pentru suma de 5 dolari canadieni (3,38 euro).

„Lucrarea a fost pictată între 1995 şi 1997 în cadrul unei serii de portrete realizate de David Bowie (numite „Dead Heads” sau „DHeads”)”, reprezentându-l pe artist sau apropiaţi ai acestuia”, a explicat pentru AFP Rob Cowley, preşedintele casei de licitaţii Cowley Abbott, care se ocupă de vânzare.

„Este semnat şi datat 1997 pe spate”, a precizat Cowley Abbott.

Pe un fundal roşu şi albastru, lucrarea reprezintă o faţă în profil, ale cărei trăsături lipsesc.

Picturile lui David Bowie sunt rareori scoase la licitaţie, aceasta fiind de altfel prima dată când una dintre lucrările sale este vândută la licitaţie în Canada, potrivit lui Cowley.

„Am fost foarte bucuroși să constatăm că opera de artă a fost originală și autentică. Suntem fani ai operei lui David Bowie și este foarte interesant să aducem o lucrare de a sa pe piață ”, a explicat Abbott.

Un „cameleon” al rockului, David Bowie a vândut aproape 140 de milioane de albume pe parcursul carierei sale. Artistul a murit de cancer pe 10 ianuarie 2016, la două zile după cea de-a 69-a aniversare.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media