VIDEO/ Doi pompieri și-au încheiat activitatea profesională sub jeturi de apă refulate din furtunuri

18 iunie 2021, 09:42 Divertisment 80
pompierii și-au încheiat activitatea.  Sursa: captură/IGSU

Doi pompieri din cadrul Direcției regionale căutare- salvare nr.2 și-au încheiat activitatea profesională sub jeturi de apă refulate din furtunuri. Salvatorii s-au pensionat, după ce și-au dedicat peste 25 de ani din viață vocației de pompier.

Plutonierii adjutanți Lefter Victor și Scripcari Vasile nu au fost lăsați să plece de colegi, dar au fost conduși într-un mod inedit, fiind scăldați în jeturi de apă în semn de respect și admirație pentru munca depusă și sacrificiul de care au dat dovadă pe parcursul anilor în exercitarea misiunilor de salvare.

Pompierii au fost felicitați pentru realizări, iar colegii i-au aplaudat pentru curajul și rezistența de care au dat dovadă, îndeplinind toate operațiunile de salvare. Pe parcursul activității de serviciu, salvatorii au participat la numeroase operațiuni de căutare-salvare, de descarcerare, de salvare de la înălțime și din fântâni, acumulând pe parcursul vieții o experiență bogată pe care nu au ezitat să o împărtășească cu colegii mai tineri.

Astfel, Victor Lefter și Vasile Scripcari au instruit mai multe generații de salvatori din cadrul instituției deținând de asemenea și statut de formatori.

Tradiția de a scălda în jeturi de apă, pompierii trecuți în rezervă, este una apreciată de efectivul de trupă și comandă și reprezintă un simbol al curajului, devotamentului și sacrificiului în exercitarea misiunilor de salvare de către angajați.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media