Alexandru Catan, candidatul cu numărul 45 în lista PAS anunță că se retrage din cursă: Presa finanțată din kulioacele lui Plahotniuc și Bahamas încearcă să ponegrească imaginea mea și a PAS

4 iunie 2021, 19:29 Politică 320
Conferință PAS.  Sursa: vremuribune.md

Un candidat al PAS, Alexandru Catan anunță că se retrage din cursa pentru alegerile anticipate. Anunțul l-a făcut pe pagina sa de facebook. Catan spune că a fost victima unui atac al presei controlate de socialiști și că nu vrea ca asta să afecteze imaginea formațiunii din care face parte.

Alexandru Catan spune că a fost victima unui abuz al justiției pe vremea când era controlată de fostul lider PDM. Atunci, i s-ar fi deschis un dosar penal, „cusut cu ață albă” și care a fost închis.

„În ultima perioadă, presa controlată de Dodon a distribuit informații false și denigratoare despre mine. Au răscolit un dosar penal fabricat pe timpul regimului Plahotniuc pe numele meu. În acea perioadă, mulți antreprenori care nu erau de acord să dea mită slugilor lui Plahotniuc erau persecutaţi, intimidaţi, ameninţaţi cu închisoarea și controale abuzive”, scrie Catan pe facebook.

Acum însă, susține membrul PAS, mai multe mass-media au făcut știri la subiect, iar candidatul cu numărul 45 spune că nu vrea ca aceste atacuri să afecteze formațiunea din care face parte.

„Presa finanțată din kulioacele lui Plahotniuc și Bahamas încearcă să ponegrească imaginea mea și a Partidului Acțiune și Solidaritate în această campanie electorală. Și asta chiar dacă acel dosar, deoarece era cusut cu ață albă, în scurt timp a fost închis. Presa lui Dodon şi Plahotniuc a scris și alte prostii despre mine. Eu nu le voi voi oferi această satisfacție şi nu le voi comenta. Am decis să îmi retrag candidatura la funcția de deputat de pe lista PAS pentru a nu permite oponenților să distragă Partidul Acțiune și Solidaritate de la obiectivul nostru de a curăța clasa politică și a porni vremurile bune în Moldova”, a mai adăugat candidatul PAS.

Alexandru Catan spune că va continua să susțină Partidul Acțiune și Solidaritate și că va face tot ce-i sta în puteri ca formațiunea din care face parte să câștige alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.


Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media