Autoritățile anunță noi măsuri anti-COVID pentru HORECA: Angajații să fie vaccinați sau testați și se implementează conceptul „COVID-free”

1 septembrie 2021, 11:48 Societate 319
Întrunire la Ministerul Economiei.  Sursa: mecc.gov.md

Ministerul Economiei anunță că a discutat împreună cu reprezentanții mediului de afaceri mai multe măsuri care trebuie luate pentru a evita așa-numitele lock-downuri, adică întreruperea activității. Cele mai multe au în vedere sectorul de Restaurante, Hotele și Catering (HORECA).

Astfel, autoritățile anunță că „angajații care activează în sectorul HORECA și comerț vor trebui să prezinte cel puțin un document confirmativ anti COVID 19, care să confirme vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2, rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen nu mai vechi de 48 de ore”.

Ministerul mai propune instituirea conceptului de local „COVID-free”. Acesta presupune că vizitatorii urmează sa prezinte un act privind imunizarea, prezența anticorpilor, un test negativ la COVID-19, în caz contrat localurile vor activa la o capacitate redusă. Orice administrator este în drept să aleagă dacă îl implementează sau nu.

„Măsurile respective vizează unitățile de alimentație publică cu sală de servire; evenimentele private organizate în unități de alimentație publică; angajații implicați în prestarea serviciilor comerciale, vânzătorii și personalul care activează în suprafețele comerciale; unitățile de comerț ambulant amplasate în aer liber; unitățile comerciale de comerț cu amănuntul sau cu ridicata care dispun de suprafață comercială închisă și zonele de agrement”, se arată într-un comunicat al Ministerului.

În același timp, Ministrul Sergiu Gaibu „a îndemnat reprezentanții mediului de afaceri să dea dovadă de responsabilitate în procesul de organizare și desfășurarea a activităților în cadrul entităților pe care aceștia le conduc și să informeze corect personalul din subordine despre importanța imunizării împotriva Covid-19”, se mai spune în comunicat.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media