Curtea Constituțională a validat mandatele de deputat a candidaților supleanți ai PAS, Mihai Leahu și Alina Dandara

5 ianuarie 2023, 12:52 Politică 232
Sediu Curtea Constituțională.  Sursa: Replica Media

Curtea Constituțională a validat mandatele de deputat a candidaților supleanți ai PAS, Mihai Leahu și Alina Dandara. Înalta Curte a examinat astăzi, 5 ianuarie, propunerea Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a valida mandatele după ce parlamentarii Dumitru Alaiba și Adrian Băluțel au plecat din fracțiunea parlamentară pentru a ocupa alte posturi.

Este vorba despre Mihai Leahu și Alina Dandara, de pe lista Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”.

La ședință au participat secretarul CEC, Alexandr Berlinschii, reprezentanți ai Parlamentului și persoanele vizate. În urma deliberărilor, Curtea a validat mandatele deputaților.

Mihai Leahu este de profesie pedagog și a ocupat funcția de Președinte al Organizației Teritoriale Dondușeni a PAS. În 2022 a declarat apartament de 49,2 mp, cu o valoare declarată de 30 494 lei, dar și o casă de 179,7 mp, cu o valoare de 200 000 de lei.

Alina Dandara este vicepreședinta PAS Tineret. Potrivit declarației de avere, Dandara deține din anul 2020 un apartament de 48,9 mp, în valoare de 500 de mii de lei și o mașină de model Mercedes A150 în valoare de 90 de mii de lei.

Amintim că Dumitru Alaiba și-a depus cererea de demisie la 16 decembrie 2022, după ce a fost numit în funcția de ministru al Economiei.

Iar Adrian Băluțel a renunțat la mandatul de deputat după ce, la 23 noiembrie 2022, a fost numit în funcția de secretar de stat în cadrul Cancelariei de Stat.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media