Tânăr, condamnat la 16 ani de închisoare, după ce a omorât în bătaie un bărbat, la Bălți

24 ianuarie 2023, 10:04 Justiție 185
Procuratura Generală.  Sursa: Replica Media
Un tânăr în vârstă de 28 de ani a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de omor cu deosebită cruzime, profitând de starea de neputinţă evidentă a victimei, care se datorează vârstei înaintate, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 16 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, informează Procuratura Generală (PG).
Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, la data de 29 ianuarie 2022, în jurul orei 21:00, inculpatul, fiind în vizită la o persoană, care locuia cu victima, un bărbat de 63 de ani, în municipiul Bălți, urmare a consumului de alcool, și a unui conflict bazat pe nerestituirea unei datorii, s-a apropiat de victimă, în timp ce aceasta era așezată pe un fotoliu, și i-a aplicat mai mult de 33 de lovituri cu pumnii și picioarele pe diferite părți ale corpului, dintre care peste 14 lovituri în regiunea capului, cauzându-i vătămări grave, periculoase pentru viață.

După săvârșirea faptelor, inculpatul a părăsit locul infracțiunii.

În urma violențelor suportate și în rezultatul vătămărilor corporale cauzate, victima a decedat la fața locului.

În privința inculpatului, a fost substituită măsura preventivă arestul la domiciliu, cu măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.
Consumul excesiv de alcool daunează grav sănătății
Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media