Ministrul Justiției, procurorul general interimar și șefa Anticorupție, invitați la Președinție. Procesul de recuperare a bunurilor și activelor fraudate, subiectul principal al ședinței șefei statului cu responsabilii din domeniul justiției

14 decembrie 2022, 17:43 Politică 147
Președinția Republicii Moldova.  Sursa: Replica Media

Președinta Maia Sandu a avut astăzi o ședință de lucru cu ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, cu procurorul general interimar, Ion Munteanu, și cu șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, în cadrul căreia s-a discutat despre rezultatele participării șefei statului, săptămâna trecută, la Conferința Internațională Anticorupție din SUA și pe discuțiile pe care le-a avut cu autoritățile din Statele Unite pentru avansarea țării noastre în lupta anticorupție.

De asemenea, s-a discutat despre acțiunile de recuperare a bunurilor și activelor fraudate din Moldova și duse în alte țări.

Președinta Maia Sandu a recomandat revizuirea necesităților instituționale și legislative ale sectorului anticorupție, pentru a accelera procesul de recuperare a bunurilor.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media