Situația epidemiologică în Chișinău: Aproximativ 4.300 de infecții respiratorii, peste 100 de cazuri de gripă și peste 100 de cazuri de COVID-19, înregistrate săptămâna trecută

30 ianuarie 2023, 13:33 Sănătate 88
COVID-19, Imagine Simbol.  Sursa: Replica Media

Circa 4.300 de cazuri de infecții respiratorii și peste 100 de cazuri de gripă au fost înregistrate săptămâna precedentă în municipiul Chișinău, a anunțat șeful Direcției municipale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei Chișinău.

„Am înregistrat 104 cazuri de gripă în municipiul Chișinău. 70 de pacienți depistați cu gripă au fost internați, restul se tratează la domiciliu. Avem o ușoară tendință de descreștere a infecțiilor respiratorii, pe când în privința gripei rămânem încă în alertă. Aici necesită niște acțiuni mai proactive”, a declarat Boris Gîlca.

Totodată, în perioada menționată au fost înregistrate 104 cazuri de noua variantă COVID-19 și trei cazuri de deces.

„Prioretizăm vaccinarea anti-COVID și atenționăm asupra posibilei contagiozități sporite cu noua tulpină COVID-19, Kraken”, a menționat Gîlca.

De asemenea, șeful Direcției municipale asistență medicală și socială a punctat că se pune accent pe vaccinarea antigripală.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media